Gizem TABAN/İZGAZETE- İzmir’de 30 Ekim tarihinde meydana gelen depremin etkileri sürerken bir yandan da pandemi ile mücadele devam ediyor. Deprem öncesinde koronavirüs vakalarında yaşanan artış deprem sonrasında da hız kesmedi. Tedbirlerin yetersizliği nedeniyle vakalar daha da katlandı. Kentte koronavirüs vakalarında gelinen son durumu değerlendiren İzmir Tabip Odası Başkanı Dr. Lütfi Çamlı, kritik uyarılarda bulundu. 

VAKALAR 4 KAT ARTTI, YOĞUN BAKIMLAR DOLU
Ekim ayının başından bu yana İzmir’de virüs vakalarında yaklaşık 4 kat bir artış olduğunu belirten Çamlı, şu an kentteki günlük pozitif vaka sayısının 2 bin civarında olduğunu söyledi. Çamlı, “Şu an İzmir’deki yoğun bakımlar tamamen dolu. Yeni yoğun bakımlar, yeni pandemi servisleri açılmaya çalışılıyor” dedi.

“RADİKAL TEDBİRLER ALINMALI”
Dr. Çamlı şöyle devam etti: “Şu ana kadar aldığımız tedbirlerle pandemiyi önleyemiyoruz, kontrol altına alamıyoruz. Bu artık çok net bir şekilde açığa çıktı. Önlemlerle devam etmeye çalışmamız durumunda vaka sayılarındaki artışı durduramayacağımız ortada.  Tedbir olarak restoran, kafelerin kapanış saatinin 2 saat öne çekilmesi yeterli olmayacak. Hala futbol maçlarının devam etmesi, AVM’lerin, restoranların, kafelerin, eğlence merkezlerinin ülkede sanki pandemi yokmuşçasına çalışmaları kabul edilemez. Dolayısıyla giderek artan vaka sayıları da göz önüne alınarak bunlar yeniden değerlendirilmeli ve birtakım radikal tedbirler alınmalı.” 

“PANDEMİYİ SAHADA YOK ETMELİYİZ”
Pandeminin sahada yok edilmeye çalışılması gerektiğini belirten Çamlı, “Burada temel olay; pandemiyle mücadelede koruyucu sağlık hizmetleri tedbirleri uygulayarak, pandemiyi sahada yok etmeye çalışmak. Yoksa hastaları hastanede tedavi etmek gibi bir politikayla olmaz. Buna hiçbir hastane yatağının bir süre sonra yetmeyeceğini bilmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi