İZ GAZETE - Menemen Cezaevi’ndeki salgın iddiaları, aileleri büyük bir endişeye sürükledi. Cezaevine kapalı görüş için giden aileler salgın nedeniyle kapıdan geri çevrildi. Haftalık telefon görüş hakkı olan ailelere ise bu hakları kullandırılmadı. Gazetemize ulaşan aileler, kendilerine net bir bilgi verilmediğini, yakınlarından hiçbir şekilde haber alamadıklarını ve sadece ‘endişelenmenize gerek yok’ şeklinde açıklamaların yapıldığını vurguladı. Cezaevini arayan aileler, tüm telefonların meşgul çaldığını da aktardı.

6 KİŞİ HASTANEDE!

HDP Kocaeli Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Ömer Faruk Gergerlioğlu da Menemen Cezaevi’nde korona salgınından dolayı 6 kişinin hastaneye kaldırıldığını duyurdu. Adalet Bakanlığı’nın Haziran ayından beri veri paylaşmadığını hatırlatan Gergerlioğlu, Bakanlıktan cezaevlerine dair vaka verilerini ve mahkumların sağlığa erişimi hakkında şeffaf bilgi aktarmasını istedi. Gergerlioğlu, cezaevlerinde yüksek ateş, öksürük ve halsizlik gibi rahatsızlıkları olmasına rağmen test yapılmayan mahkumların sayısının ciddi sayıda olduğunu ve cezaevlerinde kendisini hastalık karşısında kapana kısılmış hisseden yüzbinlerin olduğunu kaydetti.

‘ŞEFFAF DEĞİL’

Menemen Cezaevi’nde vakaların attığını dile getiren Gergerlioğlu, “10 kişilik koğuşlarda yaklaşık 30 kişi kalıyor. Koğuşların çoğu hijyenik değil. Sorunları konuşmak için Menemen Cezaevi Savcısını aradım ancak görüşmedi. Yetkililer bilgi vermekten kaçınıyorlar. Ayrıca cezaevinde çalışan memurlarda da olduğunu öğrendik. Tüm yetkililer salgının boyutlarını şeffaf şekilde paylaşmalı” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi