İZ GAZETE-  Tüm dünya gibi ülkemiz de koronavirüsle mücadele ediyor. Ülke genelinde vaka sayıları artarken, İzmir de riskli iller arasında. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün yaptığı paylaşımda, İzmir İl Sağlık Müdürü ile görüştüğünü vaka sayılarında artış olduğunu ve ağır hasta yükünün arttığını açıkladı. Koca ayrıca, İzmir'de yoğun bakım doluluk oranının yüzde 83 olduğunu da ifade etti.

'SABİT VAKA ARTIŞI VAR'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İZMİR, ADANA, MERSİN, HATAY Valilerimiz, İl Sağlık Müdürlerimiz ve Halk Sağlığı Başkanlarımızla online görüşerek durumu tekrar gözden geçirdik. Bu illerimizde sabit vaka artışı var, ağır hasta yükü artıyor. Sırasıyla HATAY, MERSİN, ADANA ve İZMİR’DE risk devam ediyor" ifadelerini kullandı

'YOĞUN BAKIM DOLULUK ORANI YÜZDE 83!'

Koca ayrıca, "İZMİR’DE yatak doluluk oranı %59, yoğun bakım doluluk oranı %83. ADANA’DA yatak doluluk oranı %62, yoğun bakım doluluk oranı %81. Mersin’de yatak doluluk oranı %58, yoğun bakım doluluk oranı %84. HATAY’DA yatak doluluk oranı %64, yoğun bakım doluluk oranı %89.Yerel ilave tedbirler hızlı ve zamanında devreye girince sonuç almak daha kolay. Sorumluluk hepimizin. Ara vermeden mücadeleye devam edelim; birlikte kazanacağız.

Editör: Haber Merkezi