İZ GAZETE- AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki toplantı, 3,5 saat sürdü.

"Bugün itibarıyla yeni kontrollü normalleşme sürecini başlatıyoruz" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Salgının yayıldığı bir ortamda normalleşme adımlarını atmak mümkün değildir. Türkiye coğrafi alan ve nüfus itibarıyla büyük olduğu için adımlarımızı kademeli atmamız gerekiyor. Her hafta risk durumuna göre illerimiz değerlendirilecek. Normalleşme uygulamaları güncellenecek. Sıkılaştırma veya gevşeme kararı iyileşme veya kötüleşmeye göre verilecek. Salgın artık eğilimine girerse kısıtlamalar genişletilebilecek" diye konuştu. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden risk haritasını paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada, "İllerimiz risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldı. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi. Buna göre normalleşme adımları uygulanacaktır. Tedbirli ve kademeli normalleşecegiz" ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi