İzmir'de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremden 58 saat sonra canlı olarak kurtarılan 14 yaşındaki İdil Şirin'in sağlık durumuna ilişkin açıklama yapıldı.

Şirin'in deprem öncesinde koronavirüse yakalandığı tespit edilirken, hastanede tedavisine devam ediliyor.

Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven, 91 saat sonra enkazdan çıkarılan Ayda Güven, dün enkazdan çıkarılan Elif Perinçek (3) ve İdil Şirin´in (14) sağlık durumları hakkında açıklamada bulundu.

14 yaşındaki İdil’i enkazdan çıkartan itfaiye erleri yaşananları anlattı: "Kardeşimden ses alamıyorum"

BAKAN YARDIMCISI AÇIKLADI

Bakan Yardımcısı Güven şunları söyledi:

“Geçmiş olsun diyorum. Hayatını kaybedenlere Allah´tan rahmet diliyorum. Biz, dün ve bugün kurtarılan 3 çocuğumuzun durumunu öğrenmek için hastaneye geldik.

İdil kızımızın durumu iyi. Kendisi Covid pozitif. Bunun tedavisini görüyor. İdil’in annesi de Covid pozitif. Onun dışında bir sıkıntısı yok görünüyor.

Elif kızımızı da ziyaret ettik. Annesi ve kardeşleriyle beraberdi. Onun da durumu iyi. Onun da bir sıkıntısı yok. Durumları yakından takip ediliyor.

En son biraz önce kurtarılan Ayda bebeğimiz biraz önce hastaneye girişi yapıldı. Genel sağlık durumu iyi görünüyor. Şuuru açık ve konuşabiliyor. Hayati fonksiyonlarında da bir problem yok. Doktorlarımız gerekli işlemleri yapıyorlar. Ayda´nın tetkiklerini aldılar. Tetkiklerden sonra biz tekrar doktorlarımızla görüşeceğiz. Takipleri devam ediyor.”

NASIL KURTARILMIŞTI

İdil Şirin, İzmir'in Bayraklı ilçesinde yıkılan Emrah Apartmanı'nın enkazından 58 saat sonra kurtarılmıştı. Şirin, ambulansla hastaneye kaldırılırken, altından yaralı kurtarılan 105'inci kişi olmuştu.

58 saat sonra 14 yaşındaki İdil enkazdan yaralı çıkarıldı

İDİL'İ UYUTMAMAK İÇİN 3 SAAT BAŞAŞAĞI DURDU, BAYGINLIK GEÇİRDİ

Çalışmalara katılan ve İdil’e yaklaşık 3 saat boyunca yanında durarak konuşan Balıkesir İtfaiye ve Arama kurtarma ekibi gurup amiri Bahadır Kuş, İdil’i uyutmamak için uzun çaba sarf etti. Kuş, İdil ile 3 saat boyunca tünelde kaldı. İdil’i enkazdan çıkaran Kuş daha sonra baygınlık geçirdi. Uzun süre baş aşağı durarak konuşan Kuş, ekiplerin yardımı ile enkaz alanından çıkarıldı.

Editör: Haber Merkezi