Evde kaldığımız şu günlerde bile yoğunluğumuzun azalması bir yana daha yoğun ve telaşlı günler başladı. Çocuklarımızın ev etkinlikleri, ödevleri derken hem ebeveynler için hem de çocuklar için keyifli ama bir o kadar da yorucu bir süreçten geçiyoruz. İşte bugünlerde, yetişkinlerin de çocuklarıyla birlikte biraz nefes alacağı aynı zamanda da eğleneceği filmleri sizler için derledim.  O halde gelin bakalım filmlerimize.

1.Coco

Bu hayat dolu Disney/ Pixar yapımı film, Meksika’da kutlanan Ölüler Günü Festivali’nden ilham alıyor. Bir değil, tam iki Oscar ödülü kazanarak 2017’de En İyi Animasyon Filmi ve En İyi Şarkı Ödüllerinin de sahibi olan filmin kahramanı Miguel akrabaları tarafından müzik yapması yasaklanmış bir çocuktur ama tek isteği müzisyen olmaktır. Bir gün sihirli bir şekilde ölüler diyarına gider ve çeşitli maceralar sonucunda ailesi, ona olan sevgileri ve gelenekleri hakkında birçok şey öğrenir.(7 yaş ve üzeri izleyici kitlesi)

2. Karlar Ülkesi (Frozen)

Kristen Bell ile Idina Menzel tarafından seslendirilen Anna ve Elsa, birbirinin zıttı iki kız kardeştir. Elsa, herkesi ve her şeyi buza çevirmekle lanetlenmiş bir karlar kraliçesidir. O tüm dünyadan kendini saklarken, cana yakın kız kardeşi Anna ise yeni insanlarla tanışmayı ve çoğunlukla dışarıya kapalı olan krallıkları Arendell’in kapısını insanlara açmayı arzular. Elsa, Arendell’i dondurduktan sonra dağlara kaçar. Anna, kardan adam Olaf, dağcı Kristoff ve sevimli bir ren geyiğinden oluşan ilgin. Ve sadık bir ekiple kardeşinin peşinden gider. Filmdeki her şarkının aklınıza kazınacağı harika bir film. (5 yaş üzeri)

3. Wall-E

Bir Pixar filminin özellikle ilk yarısında fazla konuşma olmamasına rağmen, yine de çocukları büyülemeyi başarıyor. Wall-E, Dünya üzerindeki son robottur. Asıl işi, geçmiş dönemlerden kalan atık çöpleri toplamaktır, ancak Eve adında dişi bir robotla tanıştığında yeni bir tutkuyu da keşfeder. İkisi birlikte, çocuklarımıza Dünyamızı korumakla ilgili çok önemli mesajlar veren heyecan dolu galaktik bir maceraya atılırlar. (Genel izleyici)

4. Küçük Deniz Kızı (The Little Mermaid)

Bu Disney filminde, bir prense aşık olduktan sonra insan olma hayali kuran  Ariel adında bir genç denizkızının yaşadığı deniz altına yolculuk yapıyoruz. Ariel, kötü deniz cadısı Ursula ile bir anlaşma yapar. Anlaşmaya göre, Ariel’in şarkı söyleme yeteneği karşılığında Ursula karada gerçek aşkı bulması için ona bir çift bacak verecektir. Bu film, inanılmaz şarkıları ve Ariel’in arkadaşı Dilbalığı ile Sebastian adlı yengeç dahil olmak üzere muhteşem karakter kadrosuyla göz dolduruyor. (Genel izleyici)

5. Komşum Totoro (My Neighbor Totoro)

1958 yılında Japonya’da, Satsuki adlı küçük bir kız ve ailesi, annesi hasta olduğu için kırsal bir bölgeye taşınırlar. Bu yeni evde, büyülü yaratıklar kendilerini Satsuki’ye gösterirler ve onu fantastik heyecanlarla dolu ormana yönlendirirler. Totoro isimli, tavşana benzeyen kocaman bir hayvan bu “ormanın koruyucusu” dur. Satsuki’ye yaşadığı değişimlere ve yeni çevresine alışması için ona yardım eder.

6. Karmakarışık (Tangled)

Klasik Rapunzel filmini yeniden yorumlayan bir film bu. Kuledeki sıkıcı hayatını geride bırakmak için çırpınan şımarık ve akıllı prenses, Flynn Rider adındaki suçluyla kaçınca ailesi hakkındaki gerçekleri de öğrenir. Sahip olduğu yetenekleri, güzel saçı olmadan da gücünün sınırsız olduğunu keşfeder. Her yaştan insana hitap eden, kadını gücünü anlatan harika bir film.