İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kısa bir süre önce kurduğu Çocuk Hakları Birimi, ilk etkinliğini “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü”nde gerçekleştirdi. 6-10 yaş grubundaki 750 öğrenci Buca, Çiğli. Uzundere ve Yenişehir Çocuk ve Gençlik Merkezleri’nde pandomim atölyesinden sinema atölyesine, drama atölyesinden çocuk hakları ve sorumlulukları atölyelerine kadar pek çok konuda çocuk haklarını eğlenceli bir biçimde öğrendi. Çocuklarla birlikte atölyelerdeki etkinliklere katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Aysel Özkan, onlara Türkiye’de ve dünyada çocukların yaşadığı sorunlar, çocuk işçiliği, hukuksal ve toplumsal düzene ilişkin hakları konusunda bilgilendirme yaptı. Çocuk Hakları Günü’nü kente yaymak isteyen Büyükşehir Belediyesi, ayrıca sokak gösterimleri, “Ço” ve “Cuk” karekterleri eşliğinde skeç gösterimi ve çağrı konuşmasıyla da farkındalık yaratacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca, Çiğli, Uzundere ve Yenişehir Çocuk ve Gençlik Merkezi’nde, 3- 14 yaş grubundaki çocuk, genç ve ailelerine keyifli, güvenli, gelişimlerini destekleyen bir ortam hazırlanarak onlara sahip oldukları haklar anlatılıyor; kendilerine güvenmeleri, kendilerine ve çevrelerine karşı sorumluluk duymaları, hayal gücü zengin, eleştirel düşünebilen bireyler olmalarınnn yolları öğretiliyor. Psikolog, sosyolog, sosyal hizmet uzmanı ve öğretmenlerin görev aldığı merkezde, çocuk ve gençler için derslere yardımcı etüt çalışmaları, okuma etkinliği, fen bilgisi, matematik, resim, Türkçe, İngilizce, el sanatları, yaratıcı drama, keman, gitar ve 3-6 yaş oyun grubu etkinlikleri düzenleniyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çocuk Hakları Birimi logosu, İzmir'de bulunan tüm çocukların beğenisine sunularak bir anket çalışması sonucunda ortaya çıkmıştı.

Editör: Haber Merkezi