Seri filmler gibi oldu. Bu üçüncü yazım çift cinsiyetlilerle ilgili. Bugün finali yapıyoruz artık. Finalde çift cinsiyetliliğin bilimsel adı hermafroditizmin  mitolojik hikayesine bakacağız birlikte.

Normalde bir kavramın hikâyesi en başta anlatılır. Hikâyeyle giriş yapılır ben sona bıraktım çünkü içinde aşk var. Hani yemek yerken en güzel kısmını sona bırakırız ya tadı damağımızda kalsın diye. Yani ben öyle yaparım. Bu da aşk-ı lezzet, aklımızda ve yüreğimizde kalsın diye.

İki mitolojik hikâyesi var hermafroditizmin. Biri işime gelen diğeri gelmeyen. İşime gelmeyen hikâyede aşkının karşılığını bulamamış isterikli bir peri kızın -isteriklileri hiç sevmem olmuyorsa olmuyordur- intikamı söz konusu. Bu hikâyeyi anlatmayacağım merak ederseniz google teyzeye sorarsınız. Ben sınıfta öğrencilerime anlattığım benim kısmen uyarladığım hikâyeyi anlatacağım.

Zeus tanrıların tanrısı ve onun kızı Afrodit güzellik tanrıçası. Afroditi bilmeyenimiz yoktur. Ölümsüz aşkın simgesidir o. Hadi bakalım devam edelim dalıp gitmeyelim.

Afroditin bir kuzeni var. Akraba birlikteliğine karşıyız ama bunlar tanrı bir şey olmuyor. Kuzenin adı Hermes, haberleşme tanrısı. Hermes de bir tanrı ama Afrodit’le aynı sınıfta değil. Avam tanrı o. Bu yüzden de Zeus pek hazmetmez Hermes’i.

Hermes’e vurulur Afrodit, Hermes de Arfodit’e.

 Zeus karşı çıkar, istemez Afrodit’in Hermes’e olan aşkını.

Ama Afrodit dinlemez babasını.

Afrodit aşkı yakalamıştır birçoğumuza nasip olmayanı.

Bütün takıp takıştırdıklarını, makyaj takımını, her şeyini bırakır en duru haliyle kendini Hermes’in kollarına bırakır. İkisi de yüzyıllardır bulamadıkları o aşkı bulmuşlardır. Artık birbirlerini yaşamaya başlarlar. Birbirlerinin kollarında birbirlerinin kokusuyla, yağmurun denize yağdığında eriyip gitmesi gibi eriyip kaybolurlar.

Tam bu sırada Zeus çıkar gelir. Hiçbir zaman aşık olamamış, aşkı bulamamış, birçok tanrıçanın ve ölümlü kadının kalbini kırmış olan Zeus. Tanrıların tanrısı zalim Zeus çı. Birbirlerinin kollarında kaybolan Afrodit ile Hermes’i görür. Öfkeden ne yapacağını şaşırmış halde o yıldırım şeklindeki asasını çıkarır ve çiftin üzerine yıldırım yollar. Bu sırada der ki “ Ey Afrodit güzeller güzeli kızım. Beni dinlemedin. Sonsuza dek sizi tek vücut haline getiriyorum, sizi birbirlerinizin vücuduna hapsediyorum.” Bunun ceza olduğunu düşünen Zeus nerden bilsin aşıklar için bunun bir ödül olduğunu. Aşık olamayan ne anlar ki tek vücut olmanın erdemliliğini.  Aşk daha da büyümüş, güçlenmiştir artık. Onlar sonsuzluğa kadar tek vücut halinde aşklarını sürdürürler.

Hermafroditizmin ismi bu aşk birlikteliğinden esinlenerek konulmuştur. Aşık iki insanın birlikteliğidir hermafroditlik. Hermafrodit bireylerde bu iki kahraman hep yaşar. Doğada şehirde hep bizim aramızda aşkladırlar.

Aşk dolun. Var olan her şeyi harekete geçirendir aşk.

Aşık aşık sağlıcakla kalın.