“Çeşme Bizim Sevdamız” sloganıyla yola çıkan Ekrem Oran; “Adaylığımı açıkladığım günden itibaren, çocukluğumdan beri bir parçası olduğum Çeşme’de çarşıda pazarda, sosyal medyada hemşehrilerimizin büyük ilgisi ve desteği ile karşılaşıyorum. Bu ilgi ve destek, yıllardır Çeşme’nin tüm kesimleriyle kurduğumuz sıcak ilişkinin, iyi ve kötü günleri paylaşmanın sonucu olduğunu düşünüyorum. “Çeşme Bizim Sevdamız” diye yola çıktık. Bu Ovacıklı, Ildırlı, Germiyanlı, Dalyanlı, Reisdereli, Çiftlikköylü, Ilıcalı, Alaçatılı’nın sevdası. Bu sevda, birlikte aydınlık bir gelecek kurma heyecanı taşıyan tüm Çeşmeli’nin sevdası. “Bizim Eko’ya gösterilen bu teveccüh birbirimizi anlamamızın,  ortak ideallerde buluşmamızın bir yansıması olduğunu düşünüyorum” dedi.

“ÇEŞME’NİN SORUNLARINI BİLİYORUM”

Çeşme’nin bir dünya kenti olmak için büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Ekrem Oran; “Çeşme bugün, doğal güzellikleri, plajı, denizi, rüzgarı ile tanınıyor. Ancak bundan çok daha fazlasına sahip. Sahip olduğu büyük potansiyelle birlikte tabi sıkıntılarımız da var. Turizmcimizin, esnafımızın, balıkçımızın, çiftçimizin sıkıntıları var. Çeşme’nin sorunlarını biliyorum. Hemşehrilerimizin, altyapı ve ulaşım konusunda, iki aya sıkışan turizm noktasında beklentileri var. Tüm bunları çözecek Çeşme’yi hak ettiği noktaya taşıyacak reçetelerimiz hazır. Ortak akılla, tarım, balıkçılık koperatifleriyle, esnafımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla omuz omuza vererek, Çeşme için Çeşmemizle birlikte çalışarak bu büyük potansiyeli hemşehrilerimizin kazancına dönüştüreceğiz. Çeşme’yi her yönüyle bir dünya kenti yapacağız.” dedi.

“ÇEŞME TARİH TURİZMİNDE MARKA OLACAK”

Çeşme’nin tarihi dokusuyla da dünyanın ilgisini çekecek önemli değerlere sahip olduğunu vurgulayan Ekrem Oran; “Atılacak doğru adımlarla Çeşme 12 ay turizmi yaşayan bir kent olacaktır. Termal kaynakların kullanıma sunulması ile sağlık turizminde önemli bir merkez haline gelecek olan Çeşme, Ildır’da 12 iyon kentinden biri olan Erythrai gibi, eski bir Selçuklu yerleşim yeri olan Çeşmeköy gibi, milattan once 2500’lü yıllara tarihlenen Bağlararası kazı alanı gibi tarih turizmi meraklılarının da ilgi  odağı olacaktır. Erythrai ve Bağlararasındaki arkeolojik kazıların desteklenerek hızla ayağa kaldırılmasını, Çeşmeköy’ün metruk halinden kurtarılarak cazibe merkezi olmasını sağlayacağız. Çeşme tarih turizminde marka olacak” diye konuştu.

“BİZ HAZIRIZ!”

Çeşme’de yaşayan her yaştan, her siyasi görüşten, her kesimden insanların ortak sorunlarının ve ortak beklentilerinin olduğunu belirten Ekrem Oran, Çeşme’yi çağdaş, mutlu insanların yaşadığı bir kent yapmak için yetkin kadrolar  ve projlerle “Biz hazırız” diyerek sözlerini söyle tamamladı:

“- Çeşmemizin en büyük sorunlarından biri olan otopark sorunu, Çeşme stadını istimlak ederek yapacağımız 1000 araçlık otopark ile tarihe karışacak.

- Çeşme ve Alaçatı’da yazları açık, kışları üstü kapalı faaliyet gösterecek pazaryerleri ile pazarcı esnafımızın ve hemşehrilerimizin çilesine son vereceğiz.

- Toplu taşıma sorununu mutlaka çözeceğiz. ,

- Kurulacak Plajlar Müdürlüğü ile herzaman temiz, pırıl pırıl plajlarıyla kentimizin adını dünyaya duyuracağız.

- Kuracağımız ‘Balıkçı Kooperatifleri Üst Birliği’ ile üç tarafı denizlerle çevrili Çeşme yarımadasını denizden sadece turizm alanında faydalanılmaktan kurtaracağız.

- Alınteri ve binbir emekle, yerli tohumla üretim yapan çiftçilerimizin ürünlerini “Çeşme Tarım Ürünleri Kooperatifi” bünyesinde faaliyet gösterecek entegre tesislerle işlenerek katma değeri yüksek şekilde pazarlamasını sağlayacağız.

- Kuracağımız kendi arıtma tesisine sahip, çevre dostu, teknolojik donanıma sahip sanayi sitesi ile esnafımıza güç katacağız.

- Yerel mimariye uygun olarak tasarlanacak iki Kültür Sanat Merkezi ile Çeşme’yi kültür başkenti yapacağız. 1980’li yılların başında onlarca ülke televizyonunun canlı yayınlarla sadece Çeşme’nin değil Türkiye’nin tanıtımına büyük katkı sağlayan Çeşme Festivalleri yeniden başlayacak.

- Yaşlı bakım ve huzur evleri ile büyüklerimizin refahını, kreş, çocuk evleri ve etüt merkezlerimiz ile çocuklarımızın geleceğe güvenle bakmasını sağlayacağız.

Çeşme’de mutlu insanların yaşadığı huzurlu bir kent yaratmak için, projelerimizle, yetkin kadrolarımızla, biz hazırız!”

Editör: Haber Merkezi