CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun deyimiyle CHP’nin ‘iktidar kurultayı’ bu hafta sonu yapılacak. Pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte kurultay mücbir sebepler yüzünden ertelenmişti.

Şimdi kurultay, pandemi devam ederken, gereken tüm önlemlerin alınacağı söylenerek tertipleniyor. Yeterli olacak mı bilinmez ama daha önceki dönemlerde kumanya yüzünden zehirlenenler gelmiyor değil aklıma.

Tamam kurultay yapılacak, yapılacak da…

Bu süreçte, bu kurultayın yapılmasının olumsuz sonuçları da olacak. Kurultayın yapılacağı alana sınırlı sayıda kişi katılabilecek. Hatta bu basın için bile geçerli. Örneğin falanca ilden kurultay delegesi olmayan ama parti meclisine aday olmak isteyen bir kişi dışarıda yakalarsa 10 kurultay delegesinden imza alıp aday sıfatıyla kurultay alanına girebilecek. Peki yakalayamayanlar ne olacak? Bu kurultayın meşruiyetini her yerde tartışacak. Belki de bunu yargıya taşıyacak.

Kurultayı yukarda da bahsettiğim gibi sınırlı sayıda basın mensubu takip edebilecek. Mesela; Ankara Muhabirimiz Cengiz Aldemir diyor ki: ‘40 yıldır bu mesleği (gazetecilik) yapıyorum CHP’nin hiçbir kurultayını kaçırmamıştım.’

Bu sorunlar gibi birçok sorundan bahsedilebilir. Hatta iş uzarsa ucu bucağı görünemeyecek sorunlar silsilesi ile bile karşılaşılabilir.

Peki bunları biz tahmin edebiliyoruz, görebiliyoruz da Kemal Kılıçdaroğlu bunları tahmin edemiyor mu? Göremiyor mu? Eğer görebiliyorsa, ki görebildiğine eminim, neden bu acelecilik?

SEBEP REVİZYON

Yerel seçimlerden, yaptığı stratejik hamleler sayesinde, büyük bir zaferle çıkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun hem kendisi hem de lideri olduğu günden bugüne partisi en güçlü dönemini yaşıyor. Kendisinin de dillendirdiği gibi bu kurultay bence de ‘iktidar kurultayı’.

Ama neden bu acele? Benim anladığım bu acelenin sebebi, Kemal Kılıçdaroğlu olabilecek ve beklenen erken seçime mevcut yönetimle girmek istemiyor. Partinin en üst organları Parti Meclisi, MYK ve YDK’yı yenileyerek bu seçime girmek istiyor. Son bir ayda il içi ve dışı yaptığım ziyaretlerden edindiğim izlenim bu yönde. O yüzden erken seçimden önce partisinin tüm organlarını revize etmek istiyor.

Son haftaya girilmişken, hemen her köşede kim PM’ye girer, kim MYK olur dedikoduları yapılırken en çok duyduğum sözlerden biri de ‘büyük sürprizler bekliyorum’ oldu. Neler olacak göreceğiz ama sürprizler bekleyenler arasında ben de yer alıyorum.

Bu sürprizlerin ne kadarı İzmir’e yansır, hep beraber göreceğiz.