Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı'nın İzmir’in 30 ilçesini kapsayan alan çalışmalarının son durağı Urla oldu. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığındaki heyette yer alan milletvekilleri, il yöneticileri, kadın ve gençlik kolları üyeleri, Urla’da tam gün yaptıkları çalışmayla vatandaş ve esnafla bir araya geldi.

CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur ve ilçe yönetiminin de tam kadro katıldığı çalışmalarda, Milletvekilleri Ednan Arslan, Mahir Polat, Sevda Erdan Kılıç ve Tacettin Bayır yer aldı. CHP heyeti Urla’nın mahallelerinde esnaf ve dernek ziyaretlerini gerçekleştirirken,  muhtarlar ve vatandaşlarla da bir araya geldi.

Urla’da sokak sokak yapılan alan çalışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel “ Vatandaşlarımızla yaşadıkları ilçelerde birebir temas kurmaya devam ediyoruz. Dokunduğumuz her insanımız dertli, sıkıntılı ve öfkeli. Bu cennet vatanı ve onun fedakar halkını sömüren, bu hale getiren iktidarın günleri sayılı” dedi. Yücel değerlendirmelerinde şunlara yer verdi;

KURTULUŞ REÇETEMİZİ ANLATIYORUZ

Uzun süredir İzmir’de, milletvekillerimizin katılımlarıyla vatandaşa birebir temasa geçtiğimiz, evinde, sokağında, iş yerinde derdini dinlediğimiz, bu saray rejiminden kurtuluş reçetemizi anlattığımız çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımıza milletvekillerimizin katılımları büyük anlam taşıyor. Onlar yoğun meclis mesailerine, farklı bölgelerdeki görevlerine rağmen kendilerini meclise gönderen İzmirlileri hiç ihmal etmiyor. Vatandaşımızın da, oy verdiği vekillerin kendisi için, ülkenin bu karanlık günlerinden kurtulması için çalıştığını görünce mutlu oluyor.

Urla’da vekillerimiz ile birlikte toplamda 24 mahallede çalışmalar yürüttük. Mahalle muhtarlarını ziyaret ettik. Urla sanayi siteleri ve çarşı esnafı ile dertleştik. Urla’da ilçe halkının iktidara olan öfkesinin yanı sıra, belediye de kayyum yönetimi olmasından kaynaklanan sıkıntıları da var. Kendi ilçelerinin kayyumla yönetilmeye devam etmesine tepkililer ve bu güzel ilçeye kayyum yönetimini yakıştıramıyorlar, çok da haklılar. Tüm muhtarlarımız ve esnafımız İzmir büyükşehir belediyemiz sayesinde Urla’da belediye hizmetlerinin aksamadığı görüşünde. Ancak, ne yapılırsa yapılsın Urla daha iyisini hak ediyor. Urla halkımızın beklentilerinin tamamını karşılamak için aralıksız çalışıyoruz.   

SARAY GERÇEKLİKTEN KOPMUŞ,  KÜÇÜK ORTAK KENDİNİ KURTARMA DERDİNDE.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Urla’da da esnafın ve vatandaşların önü alınamayan zamlardan, adeta iktidar tarafından yükselişi teşvik edilen enflasyondan ve AKP iktidarının yaşadığı hayal dünyasından şikayetci olduğunu ifade eden Yücel “ Sanayi esnafı, çarşı esnafı ve onlardan alışveriş yapan halk ekonomik olarak her gün yeni bir zamma, her gün yeni bir kaosa uyanmaktan bıkmış durumda. Türkiye ekonomik olarak adeta uçurumdan aşağıya yuvarlanırken, Saray iktidarı başka bir hayal dünyasında yaşıyor. Vatandaş kazandığıyla artık sadece karnını doyurmaya çalışırken, esnaf her an kepenk kapatma korkusu yaşarken, yokluk yoksulluk almış başını giderken, saray ahalisi uydurma törenlerle sözüm ona gövde gösterisi yapmaya çalışıyor. Kendilerinin gözü gerçeklere kör olmuş, vatandaşın halini görmüyorlar. Önceliği olmayan, vatandaşın cebine dokunmayan, yandaşı zengin eden, ülkeyi daha da borçlandıran projelerle halkı kandırabileceklerini, akılları sıra ekonomik buhranı gizleyebileceklerini veya unutturabileceklerini sanıyorlar. Döviz artışı her gün memleketin canını okuyor, enflasyon yüzde 40’ları aşmış, her gün undan akaryakıta, vatandaşın belini büken zamlar geliyor, onlarsa hiç yüzleri kızarmadan, vatandaştan utanmadan “Biz ekonominin kitabını yazdık” diyebiliyor. Cumhur ittifakının küçük ortağı bile, ülkenin kötüye gidişatının geç de olsa farkına vardı  “biz iktidar ortağı değiliz, muhalefetiz” açıklamalarıyla, kendilerini kurtarmaya çalışıyor.  Urla halkına söz verdik; Gerçeklikle bağları kopmuş bu iktidara, aldığı ahların, vatandaşa çektirdiği acıların ve ülkeye ettiği zulmün bedelini, halkımızın desteğiyle sandıkta ödeteceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi