İstifalar için tanınan süre içerisinde son gün istifasını veren, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkan Yardımcısı Şener Akdemir, sosyal medya hesabı üzerinden milletvekilliği aday adaylığını, "Yaklaşık üç yıldır görev yaptığım İzmir İl Başkan Yardımcılığı görevimden, 2023 yılında yapılacak seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için ayrıldım." sözleriyle açıkladı. 

Akdemir'in paylaşımı şu şekilde:

"Cumhuriyet Halk Partsi’nin Değerli Örgütü, Sevgili Dostlarım,

Ülke tarihimizin en dejenere siyasi oluşumu tarafından yönetilmeye başlanalı 20 yıldan fazla bir süre geçti. Henüz bir lise öğrencisiyken tanıştığım mevcut yönetimin Cumhuriyetimize çok büyük kayıplar yaşattığına hep birlikte şahit olduk.

3 Kasım 2002’de iktidara gelenler evvela eğitim sistemini, tarım politikalarını, sanayi kuruluşlarını, insani değerleri ve toplumsal barış ortamını ve daha birçok değeri geldikleri günden daha geriye götürdüler.

Öldürülen kadınlar, istismara uğrayan çocuklar, beslenme çantalarında kuru ekmek dahi olmayan öğrenciler, her muhalifin terörist olarak yaftalanması, güvensizlik ortamı, gelecek kaygısı ve 20 yılın sonunda dünyanın en mutsuz toplumlarından biri olmak maalesef bizim kaderimiz haline getirildi.

Bir Cumhurbaşkanı düşünün ki halkının bir kısmına ağır hakaretler yağdırsın, bir İçişleri Bakanı düşünün ki karşısındaki herkesi teröristlikle suçlasın ve bir devlet düşünün ki 6 yaşında evlendirilen bir kız çocuğunu koruyamasın.

Halkımızın büyük bir çoğunluğu temel gıda maddelerini alamazken, gençlerimizin yine büyük bir çoğunluğu geleceğini yurtdışında arar hale gelmişken, bir avuç imtiyazlı iktidar yandaşı oligarkın halkın iliğine kadar sömürdüğü bir düzeni değiştirmenin hepimizin gelecek nesillere karşı büyük bir sorumluluğu olduğu kanısındayım.

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun büyük emek ve özveriyle oluşturmaya çalıştığı güven ve barış ortamını, altılı masayı, Millet İttifakını desteklemek ve başarısı için çalışmak hepimizin birincil görevi olmalıdır. Hem bu zalim sistemi değiştirmeli, hem erdemli ve insan onuruna yaraşır bir yaşamı ülkemizde tesis etmek zorundayız.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan Kurtuluş Savaşı sonrasında oluşturulan, Türkiye Cumhuriyeti’nin muhtevası ve hedefi daima muasır medeniyet düzeyinin üzeriyken, halkımıza uygulanan, reva görülen ilkel yaşam ve yönetim artık dayanılmaz düzeye ulaşmıştır.

Tüm bu müessif ve menfur manzara karşısında önemli bir karar vermem gerekiyordu. Yaklaşık üç yıldır görev yaptığım İzmir İl Başkan Yardımcılığı görevimden, 2023 yılında yapılacak seçimlerde Milletvekili aday adayı olmak için ayrıldım.

Üç yıl boyunca İzmir İl Yönetimimizdeki görevimde önce 2. Bölge Örgüt ve Örgüt Yönetimleri daha sonra Siyasi İşler ve Propaganda alanlarının sorumluluğunu veren İl Başkanım Sayın Deniz Yücel 'e bana güvendiği ve öğrettikleri için, İl Yönetim Kurulunda görev yaptığım 30 arkadaşıma bana yaşattıkları tüm güzel hatıralar için teşekkür ederim. Onlarla çalışmak ve görev yapmak benim için büyük ve eşsiz bir onurdu.

Koridorlarında, kongrelerinde, seçim bürolarında, etkinliklerinde büyüdüğüm Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarında buluşmak dileğiyle. Halk için, halk adına, halkla beraber...

Cumhuriyetimiz bir çınar, demokrasi ise o çınarın dallarıdır.

Şimdi Türkiye’nin tan vakti, gün doğuyor umut yeşeriyor…"

ŞENER AKDEMİR KİMDİR?

1985 yılında doğan Şener Akdemir, Yeditepe Üniversitesi, İngilizce Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümüne 2004 yılında girdi. 2007-2009 yıllarında Uluslararası İlişkiler Kulübü Genel Sekreterlik görevine seçildi. 2009 yılında yapılan Öğrenci Konseyi seçimlerinde Yeditepe Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığına seçildi ve Cumhuriyet Halk Partisi adına öğrenci örgütlerinde etkin görevler üstlendi.

2010 yılında mezun olan Akdemir, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan Genel Seçimlerde, 39 Üniversite Konsey Başkanının desteğiyle Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı oldu ve Türkiye’nin en genç milletvekili adayı olarak listelerde yer aldı.

2015 yılında yapılan önseçimlere İzmir 2. bölgeden katıldı. 24 Haziran 2018 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi İzmir 1. Bölge’den milletvekili adayı gösterildi. 8 Şubat 2020’de yapılan İzmir Olağan İl Kongresi’nde İzmir İl Yönetim Kuruluna seçildi.

Almanya’da Berlin School of Economics and Law’da Avrupa Ekonomileri, ardından Çin Halk Cumhuriyeti’nde Southwestern University of Finance and Economics’de Çin Ekonomisi, daha sonra İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Sürdürülebilir Enerji olmak üzere üçüncü yüksek lisans programını tamamladı. Rusya-Çin Enerji İlişkileri, enerji stratejileri, yenilenebilir enerji ve enerji dış politikaları üzerine akademik çalışmalar yaptı. Yüksek Lisans tezini Rusya-Çin Enerji İlişkileri ve Çin’in Yenilenebilir Enerji Kaynakları üzerine yazdı.

 2019’da Dokuz Eylül Üniversitesi Yerel Yönetimler, 2020’de Anadolu Üniversitesi Adalet bölümlerinden mezun oldu. 2021 yılı itibariyle Dokuz Eylül Üniversitesi Lojistik Yönetimi alanında dördüncü yüksek lisans eğitimini sürdürmekte olan Akdemir, tez yazım aşamasında olup “Dünya Politik Dengelerinin Tedarik Zincirlerine Etkisi” konusunda çalışmaktadır. 2014 – 2020 arasında Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu’nda Başdanışman ve İdare Müdürü olarak çalışan Akdemir, gayrimenkul sektöründe hizmet veren bir danışmanlık firmasının ortağıdır.

Evli ve bir çocuk babası olan Akdemir, ileri düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Çince bilmektedir.