OBEN ULU- Dikili Emek ve Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen miting Bülent Ecevit Meydanı’nda toplanan çevrecilerin yürüyüşüyle başladı. Yürüyüş sırasında ‘Havama, suyuma, toprağıma dokunma’, ‘Kozak’a, hayata, geleceğe sahip çıkıyoruz’ pankartlarıyla, ‘Ölüler altın takmaz’, ‘Doğa katliamına hayır’,  ‘Yerin üstü altından daha değerlidir’ dövizleri taşındı.

Düzenlenen yürüyüş ve mitinge Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven, Bergama’nın önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, EGEÇEP, Bergama Demokrasi Platformu, Bergama Çevre Platformu ve vatandaşlar katıldı.

HUKUK RAFA KALDIRILDI

Yaklaşık 600 kişinin katıldığı mitingde söz alan Bergama Çevre Platformu Başkanı Erol Engel; “Her şeye rağmen çevremizde yaşanan olumsuzluklara karşı, susmayan, dimdik duran insanlarla birlikte yan yana durmak hepimizi umutlandırıyor. Bergama yıllar önce bir isyan ateşi yaktı. Bu ateş maalesef yeterince anlaşılamadı. Bergamalıların çığlığı 97 yılında, ‘Danıştay’ın 6. dairesi tarafından siyanür içi yöntemiyle altın üretilmesinde kamu yararı yoktur’ kararıyla sonuçlanmıştı. Bu ülkede altın madenciliği o yıllarda bitirilmesi gerekiyordu. Yıllar yılı hukuk rafa kaldırıldığı için bu karar uygulanmadı. Eğer uygulanmış olsaydı ne Kaz Dağları’ndaki ne Artvin’deki ne de Çukuralan olacaktı” dedi.

Bergama’nın önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise yaptığı konuşmada ekoloji mücadelesinin aynı zamanda özgürlük ve demokrasi mücadelesi olduğunu ve mücadeleyi sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

AJANS BAKIRÇAY

Editör: Haber Merkezi