İZ GAZETE- Meslek odasının yönetim kurulu adına Gökhan Özdemir tarafından yapılan açıklamada, yangının Karabağlar, Menderes, Seferihisar'daki orman varlığında, kırsal yaşamda ve belli bir kentsel alanda kayba sebep olduğu belirtildi.

Bu süreçte yangından etkilenen yaralı yaban hayvanları için ellerinden gelen katkıyı koyacaklarını belirten Veteriner Hekimler Odası, açıklamalarında ''Her zaman hatırlattığımız gibi; yanan sadece ormanlarımız değil, kaybımız da sadece hektarlık alanlar değil. Kaybettiğimiz doğal varlığımızın içinde yaban hayatının üyesi ve bizlere emanet canlılar da var. Biz Veteriner Hekimler olarak bu zor zamanda, yangınla mücadele sırasında yaralanmış olan yaban hayvanlarına ilk müdahalelerini yapmak amacıyla gönüllü klinisyen meslektaşlarımızla yardıma hazırız.'' ifadelerini kullandı.

2011'den beri her yıl Dünya Veteriner Hekimler Günü'nde Ege Orman Vakfı'yla yaptıkları protokol doğrultusunda fidan dikte etkinliği gerçekleştirdiklerini hatırlatan Veteriner Hekimleri Odası, yangın sördürme çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür ederek açıklamasını sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi