Fidan dikim törenine Togan Altan'ın kız kardeşi İrem Altan ve korunun oluşmasında büyük emekleri geçen çocukluk arkadaşları Onur Baskan, Deniz Abalıoğlu, Barış Bengisu ve dostları katıldı. Fidan dikimi sırasında konuşan Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Perihan Öztürk, Torbalı-Taşkesik ağaçlandırma sahasında İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Öztürk, "Yitirdiklerimizi bir fidanda bin yıl yaşatıyoruz. Ağaçlar yaşadığı sürece burada nefes aldığı sürece, insanlara nefes olduğu sürece, Togan Altan'da fidanlarda yaşayacak" dedi.

Öztürk'ün ardından konuşan Togan Altan'ın kardeşi İrem Altan ise "Benim için çok duygusal bir an. Umarım herkese örnek olur. İnsanlar her yere fidan diksinler çünkü dünya elimizden gidiyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim" diye konuştu.
Togan Altan'ın arkadaşı Onur Baskan, "Arkadaşımızın adının sonsuza kadar burada yaşayacağını bildiğimiz için çok mutluyuz" dedi.

Konuşmaların ardından Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Perihan Öztürk, Togan Altan'ın kız kardeşi İrem Altan'a günün anısına plaket takdim etti. Ardından fidanlar Togan Altan anısına toprakla buluştu.


İZMİR, (DHA)

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi