ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - Daha önce de çevre ile ilgili konularda hassasiyetini gösteren ve bir çok önemli olayda çevre destekçişi olan Tarkan Körfez Geçiş Projesi'ne tepki gösterdi.

'BU NASIL BİR YOK EDİŞTİR?'

Instagram hesabından Doğa Derneği'nin Fox Tv ana haber bülteninde çıkan Körfez Geçiş Projesi haberini paylaşan Tarkan, projeye sert çıktı.

Takipçilerinden de destek mesajları alan Tarkan çevrecilere teşekkür ederek, "Neredeyse her köşesi betona dönüşen ülkemizde geriye kalan birazcık doğamızı koruyalım bari. Bu nasıl bir yok ediştir? Bu nasıl bir rant hırsıdır? Nasıl bir vicdansızlıktır? Doğa olmazsa biz de var olamayız. Bu gerçeği ne zaman anlayacağız? Ne zaman uyanacağız?" yorumunda bulundu.

"DÜNYADAKİ HER ON FLAMİNGODAN BİRİ İZMİR'DE YAŞIYOR"

Körfez Geçiş Projesi, TMMOB, EGEÇEP, Doğa Der ve Gediz Deltası gibi çevre ve meslek örgütlerince bir rant projesi olarak kabul ediliyor. Başbakan Binali Yıldırım'ın Körfez'in gerdanlığı olarak nitelediği proje çevreciler açısından bir gerdanlık değil "boyunduruk" olacak. Projenin bir ayağının yer alacağı Gediz Deltası, dünyadaki her on flamingodan birini barındırıyor ve 2017 yılında bu bölgede 20 bin flmaingo kuluçkaya yatarak popülasyonunu artırarak koruyor. 

Hükümetin proje ile ilgili verdiği bilgiler arasında yer alan ve proje kapsamında yapılacak köprüden araç geçiş sayısı günde 200 bin olarak belirlenmiş. Fakat İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açıkladığı rakamlara göre ise, Bostanlı ÜçKuyular arabalı vapur hattı araç geçiş rakamlarına göre bu hattan araç geçiş sayısı günde 45-50 bin araç. TMMOB'un konuyla ilgili olarak bu rakamların gerçekçi olmadığını ve bu rakamların sadece projenin olması için uydurma talepler olduğunu açıklamıştı.


 

Editör: Haber Merkezi