İzmir'in Urla ilçesinde, çam ağaçlarının yoğun olduğu bölgelerin başında gelen Demircili Mahallesi'ndeki ormanlıkta çıkan yangın, yerleşim yerlerine kadar ulaştı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, Çamlıtepe Sitesi'ndeki boş olduğu öğrenilen eve sıçradı. Alevlere, itfaiye ekipleri ve bölge sakinleri müdahale etti. Yerleşim yerlerindeki alevler, kontrol altına alınırken, evde hasar meydana geldi. Devam eden orman yangına ise 3 helikopter ve 14 arazöz ile müdahale ediliyor.

TUNÇ SOYER'DEN AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya üzerinden Urla'da yangının gerçekleştiği olay yerininde olduğunu duyurdu. Soyer, akşam saatlerinde sosyal medya hesabından "Urla'daki yangın bazı bölgelerde kontrol altına alındı. Kritik noktalarda ise Orman Bakanlığı'na arazöz desteği sağlıyoruz. Amacımız sabaha kadar yangını tüm noktalarda kontrol altına almak. #YüregimizYanıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Soyer'in, gece saat 23.00 sularında yaptığı açıklamada ise "Yüreğimizi yakan orman yangınlarını söndürmek için İzmir Valiliği'nden ilçe belediyelere kadar herkes seferber oldu. Yangınları kontrol altına almak için herkes var gücüyle çalışıyor." ifadeleri yer aldı.

Editör: Haber Merkezi