Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'in konuya ilişkin yaptığı açıklamanın ardından bir açıklamada Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili ve Zirve Dağcılık Selçuk Şube Başkanı Özgür Aydoğan'dan geldi. Başlattıkları eyleme son vermediklerini açıklayan Aydoğan, Şirince ve Selçuk için tehlikenin devam ettiğini söyledi.

Daha önce Gökçealan Köyüne yapılması planlanan taş ocağının iptal edilmesinde önemli rol oynayan SESO Başkan Vekili ve Zirve Dağcılık Selçuk Şube Başkanı Özgür Aydoğan Şirince ve Belevi’de kurulmak istenen ocağa da geçit vermeyeceklerini söyledi. AKP İzmir Millet Vekili Mahmut Atilla Kaya’nın söz konusu ocağın iptal edildiğine dair bugün alelacele hazırlamış bir belge yazırlatıp paylaştığına dikkat çeken Aydoğan, kamuoyunda oluşan güçlü tepkiyi dindirmek için alelacele yapılan bu açıklamanın dikkate alınmayacağını, Şirince ile Belevi arasındaki taş ocağı girişimi başta olmak üzere ilçedeki diğer maden ve jeotermal girişimlerinden vazgeçilene kadar mücadelenin tek yürek halinde devam edeceğini kaydetti.  

Aydoğan, yaptığı açıklamada; "Biz madenler yada diğer doğal zenginliklerin ülkemizin gelişmesi için kullanılmasına karşı değiliz fakat dünyanın hiçbir medeni memleketinde ülkemizdeki gibi bilinçsiz ve vahşi şekilde arama yapılmıyor. Kaldıkı asıl büyük zenginliğin tarım ve turizm olduğu da bir önemli gerçektir. Selçuk ilçe Merkezi ve Çamlık Köyünde daha önce işletilip terk edilmiş bölge insanına kan kusturmuş ocaklar doğanın bağrına saplanmış bir hançer gibi duruyorlar. Hiçbir çevre düzenlemesi yapılmadan vahşice işletilen ve yandaş şirketler dışında kimseye faydası olmayan bu ocakların dünyadaki standartlardan çok uzak olduğu ortadadır" dedi.

'BELEVİ VE GÖKÇEALAN HALA TEHLİKE ALTINDA'

 2018 yılının Kasım ayında Belevi Gölünün ve yerleşim yerlerinin dibine açılması planlanan taş ocağının basına yansıdığını ancak güçlü bir direniş örgütlenemediği için taş ocağına onay verildiğine dikkat çeken Aydoğan; "Bu ve bunun gibi ocaklara onayı başkası vermiş gibi pişkin pişkin çevreci açıklamalar yapan siyasetçiler bölge insanını kandıramayacaklar" dedi.

'İNADINA DAHA ÇOK KENETLENECEĞİZ'

AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın yaptığı açıklamanın siyasi bir açıklama olduğunu kaydeden SESO Başkan Vekili ve Zirve Dağcılık Selçuk Şube Başkanı Özgür Aydoğan; "Sayın Kaya’nın taş ocağına onay verilmedi açıklaması bizleri rehavete sevketmek ve kamuoyunda imaj kurtarmaya yöneliktir. Selçuk Belediye Başkanı Sayın Filiz Ceritoğlu Sengel’in kuzeninin 16 yıldır Selçuk Belediyesinde çalıştığını bildiği halde sanki yeni işe alınmış gibi gerçekdışı ve samimiyetsiz açıklamalar yaparak olayı siyasete kaydırması üzücüdür. Şu bir gerçektir ki, bizi bölmek ve dayanışmamızı zayıflatmak amaçlı yapılacak her türlü açıklama bizleri daha da kenetleyecektir" diye konuştu.

Efes Selçuk'un her köşesinin tarım alanı yada arkeolojik bölge olduğuna dikkat çeken Aydoğan; "Bu bölgede jeotermal girişimleri ve her türlü ocak açma girişimi daha en başından geri çevrilmeli ve hükümet bölge için koruyucu bir karar almalıdır. Hükümette bizim, muhalefette bizim, bu ülkede bizim. Dünyamız, kentimiz, köyümüz, ağacımız, doğamız, havamız, suyumuz ve çocuklarımızın geleceği için yürüttüğümüz mücadele siyasete çekilmemeli ve bölgemizin özel bir alan olduğu kısa süre içinde idrak edilmelidir" ifadelerini kullandı.

ÇEVRE İÇİN PEDAL BASACAKLAR

07 Ağustos Çarşamba günü bir bisiklet turu ve sonrasında bir dizi eylem ile mücadeleyi kesin sonuç alana kadar sürdüreceklerini açıklayan Aydoğan; "İlçemize ve çevremize sahip çıkarken arkamızdaki destek çığ gibi büyüyor. Her meslek ve görüşten çok güçlü bir hareket başlatıldı. Medyadan bildiğimiz isimler, siyasetçiler, hukukçular, çevreciler, doğa sporları kulüpleri ve her kesimden yurttaş telefon ve mesajları ile desteğe gelmek istediklerini iletiyorlar. İlçemiz ve çevresine bu tür kanunsuz ruhsat girişimlerinde bulunacaklar bir kere daha düşünsünler. Bilinmelidir ki, artık bu ilçede talancılar değil doğa kazanacak" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi