ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - Dünya, 20 Eylül küresel iklim eylemlerine hazırlanıyor. Sıfır Gelecek İzmir aktivistleri, İzmir tabip Odası’nda, gerçekleşecek eylem ile ilgili önemli detaylar verdi.

Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıya, İzmir, Konak, Karşıyaka, Karabağlar Kent Konseyleri, Öğrenci Kolektifleri, Critical Mass İzmir ve İzmir Vegan İnisiyatifinden temsilciler ve yurttaşlar katıldı.

23 Eylül’de Newyork’ta gerçekleşecek Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi’ne katılmak için yüksek emisyona sebep olduğu için uçak yerine yelkenli ile İngiltere’den yola çıkan 16 yaşındaki iklim aktivisti Greta Thunberg’in çağrısına kulak verdiklerini söyleyen Sıfır Gelecek İzmir aktivistleri, Avrupa’da sendikaların 20 Eylül’de iş bırakarak iklim grevine destek vereceklerini ve İzmir’de de bunun için çalışacaklarını duyurdu. 20 Eylül’deki eyleme, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in şehir dışında olması nedeniyle katılamayacağını açıklayan aktivistler, eylem günü Büyükşehir’den bir temsilcinin kendilerine destek vereceğini söyledi.

Friday For Future eylemcilerinin 20 Eylül’de bir oturma eylemi gerçekleştireceği ve İzmir Barosu’nun öğrencilere destek olacağı duyurulan toplantıda, İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin de eylemlere katılacağını açıklandı.

Editör: Haber Merkezi