ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE -İZMİR Tabip Odası, İzmirli çevrecilerin toplantısına ev sahipliği yaptı. Toplantıda 20 Eylül’de tüm dünyada yapılacak küresel iklim eylemleriyle ilgili yapılacak çalışmalar masaya yatırıldı.

Sıfır Gelecek aktivisti Nermin Biter, Sıfır Gelecek İzmir Toplantısı’nda, küresel iklim eylemleriyle ilgili yaptığı açıklamada, 20 Eylül’e kadar her Çarşamba saat 18:30’da İzmir Tabip Odası’nda toplantı yapacaklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile bir görüşme yapmak isteyen aktivistler, Soyer’in yoğun programı nedeniyle kendisiyle görüşemediklerini ama Soyer’in görüşmeye sıcak baktığını duyurdu.

Grup, İzmir’in farklı semtlerinde forumlar düzenleyerek İzmirlilerin iklim krizine duyarlılığını sağlayacak. Forumlara Karşıyaka Halk Forumu da destek olacak.

İklim krizi farkındalığı için Çiğli Belediyesi’yle işbirliği yapacak olan aktivistler 8 Eylül’de İzmir Koşusu düzenleyecek. Grup, küresek iklim eylemleri günü olan 20 Eylül’de Kültürpark’ta büyük katılımlı bir forum da düzenleyecek.

Editör: Haber Merkezi