CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, ormanda nöbet tutan köylüleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini ziyaret ederek, kesilen ağaçları yerinde gördü, bilgi aldı.

KİRLİ VE KANLI PARA

Katliama dur demek için direnen köylülere teşekkür eden Atila Sertel, “Bu ülkede insan hakları gasp ediliyor, hukuk çiğneniyor, çevre talan ediliyor. Bir takım yerlerden sürekli kirli ve kanlı para akıyor. İktidara yakın kesimler de bu kirli ve kanlı paradan keselerini doldurmaya çalışıyor. Para her şey değil ama doğa her şey. Çok paranız olabilir ama içecek suyunuz olmaz. Çevreye, doğaya sahip çıkan ve direnen Ovacık köylülerine teşekkür ediyorum” dedi.

BİN 300 AĞAÇ KESİLDİ

Ovacık Köyü Muhtarı Veysel Erköse de destek ziyareti nedeniyle CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’e teşekkür ederek, şu bilgileri verdi:

“Geçen Salı geldiler ve bin 300’e yakın çam ağacını kestiler. Ağaç kesiminin süreceği ve 5-6 bin ağacın kesileceği ifade ediliyor. RES’lerin kamu yararına olduğu belirtilerek kesiliyor bu ağaçlar ama Ormanlar kimin yararına? Üstelik burası doğal sit alanı. Burayı enerji çöplüğüne çevirmeye çalışıyorlar. Projenin iptalini istiyoruz. Bilirkişi raporları da bu bölgede bir rüzgar santrali kurulursa çevredeki tüm bitki örtüsünün ciddi zarar göreceğini söylüyor.”

 

Editör: Haber Merkezi