Körfeze Orkinos Çiftliği kurmak için çalışmalarını sürdüren şirket, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecine halkın katılımını sağlamak için kahve toplantısı düzenleniyor. Toplantı bugün saat 11.00’de gerçekleştirilecek.

Altınköy Koyunu Koruma Derneği Başkanı Ömer Ayhan Akülke, bugüne kadar alınan ‘ÇED olumlu’ kararlarının, açılan davalarla iptal edildiğini hatırlattı. Akülke, buna rağmen şirketin ısrarından vazgeçmediğine dikkat çekti. Ancak Sığacık Körfezi’ne Orkinos Çiftliği kurulmaması için Danıştay’ın da kararı bulunuyor.

Danıştay 14.Dairesi’nin verdiği kararında, orkinos çiftliğinin sakıncaları anlatılarak, şu görüşlere yer verilmişti: “Orkinos yetiştiriciliği, Sığacık Koyu ekosisteminde, geri dönüşü olmayan çevresel riskler oluşturmakta. Turizm merkezi olan bölgenin yakınında, ekosisteme, doğal ve kültürel değerlere zarar verme olasılığı çok yüksek olan balık çiftliğinin kurulması, Seferihisar’ın ‘yavaş şehir’ uygulamalarına aykırıdır. Sığacık Koyu’nda, iptal yönündeki ardı ardına alınan mahkeme kararları uygulanmalı ve kafesler kaldırılarak, tesisler sökülmeli ve koydan çıkarılmalıdır.”

BİRGÜN

Editör: Haber Merkezi