İZ GAZETE - Menemenliler tarafından Menemen'in yıkımı olarak görülen maden projesinde yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Bugün İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'nde görülen davada çıkan karar Menemenlileri sevindirdi. 

Söz konusu tesislerin hayata geçirileceği alanda verimli tarım arazilerini sulayan Gediz Nehri, yerleşim ve yaşam alanları bulunuyor. Bu tesislerin aynı zamanda İzmir’in kuzey bölgesinin akciğeri niteliğinde olan Yamanlar-Karagöl Tabiat Parkı’na zarar vereceği iddia edilmişti. Menemenlilerin endişeleri arasında, tesislerde gerçekleşecek işlemler için kullanılacak dinamitlerin de büyük yangınlara sebep olabileceği, tesisten kaynaklı oluşacak tozların ise hem yeraltı suları hem tarım arazileri ve insan sağlığı için de geri dönüşü olmayan zararlara yol açacağı iddia edilmişti.

MADEN İÇİN 100 YILLIK AĞAÇLARI KESMİŞLERDİ

Ayrıca, yaklaşık üç ay önce, kurulacak tesisler için Karagöl Yolu üzerinde yaklaşık 100 yıllık ağaçlar kesilmiş ve tepkiye neden olmuştu.

Emiralem ve Bağcılar Mahallelerinde özel bir firma tarafından kurulmak istenen ve hakkında “ÇED gerekli değildir” kararı verilen maden ocağı ile hazır beton tesisi CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat tarafından Meclis gündemine de taşınmıştı. 

 

Editör: Haber Merkezi