İZ GAZETE - Menderes'in Özdere sahilinde başlayan yangın kısa süre içerisinde büyüdü.

Akşam saatlerinde başlayan yangın hakkında bilgi veren Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ise yangına Menderes Belediyesi olarak gerekli müdahalelerde bulunduklarını ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile irtibat halinde olduklarını aktardı.

Orman Genel Müdürlüğü'nden gerekli yardımları aldıklarını kaydeden Kayalar, yangının söndürülmesi için ekiplerin büyük bir çaba içerisinde olduğunu belirtti. Kayalar açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İlçemizin tatil beldesi Özdere’nin Cumhuriyet mahallesinde saat 22.30 sularında çıkan yangına Menderes Belediyesi ekipleri olarak ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. İzmir Büyükşehir Belediyemizle de irtibata geçerek İZSU ve İzmir itfaiyemiz hemen yangın alanında müdahaleye başladılar. İzmir Orman Bölge Müdürlüğümüze bağlı ekipler de yangın söndürme çalışmalarını gerçekleştiriyorlar.  Havanın karanlık olması nedeniyle uçak ve helikopter ile yangına müdahale gerçekleştirilemiyor. Şu an yol trafiğe kapatılmış durumda. Gümüldür yolu üzerinden ve Ahmetbeyli yolu üzerinden araç trafiği verilmekte. Rüzgarın etkisi çalışmaları zorlaştırsa da ekipler canla, başla yangını kontrol altına almaya çalışıyorlar. Umarız en kısa sürede yangını kontrol altına alabiliriz. Ne yazık ki milli servetimiz, ciğerlerimiz yanıyor.  Bir an önce bu felaketin son bulması için canla, başla çalışıyoruz.  Hepimize geçmiş olsun."

BUĞRA GÖKÇE'DEN AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe ise yaptığı açıklamada "Menderes Özdere’de de büyükçe bir orman yangını başladı! Bugün gerek rüzgar, gerek piknikçiler, gerekse dikkatsiz sigara içip izmaritini ormanlık alana atanlardan olsa gerek epey zarar gördük!İtfaiye ve Orman ekipleri müdahaleye uğraşıyor!..Nedenlerini ayrıca araştıracağız!" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi