ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - Korunmuş, bakımlı, tarihi yaşatan ve halkla birlikte yaşayan bir Kültürpark için yola çıkan Kültürpark Platformu, Kültürpark'ta bulunan İZFAŞ binasının özel bir üniversiteye kiralanmasına karşı çıkarak Change Org'ta bir imza kampanyası başlattı.

Platform üyeleri, 90 yıllık tarihiyle korunmuş Kültürpark’ın ve İzmir’in geleceği açısından kaygı duyduklarını belirterek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve bu kararı kabul eden Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerine İZFAŞ eski binasının özel bir Vakıf Üniversitesine ücretsiz tahsis edilmesi konusunda sorular yönelttiler.

KÜLTÜRPARK PLATFORMU'NDAN CEVAPLARI BEKLENEN SORULAR

Kültür Sanat Daire Başkanlığına bağlı Kültürpark, Kültür ve Sanat ile Akdeniz Akademisi Şube Müdürlüklerinin yapılan tadilat ve yenileme çalışmaları sonrasında henüz yeni taşındıkları / taşınmaya hazırlandıkları İZFAŞ eski binasında devam eden tadilat için ne kadar para harcanmıştır? Binaya yeni takılan yaklaşık 500 Bin TL değerindeki klimaların bedelini kim ödemiştir? Yapılan tüm masraflar için hangi tarihte ihaleye çıkılmış ve bugüne kadar toplam olarak ne ödenmiştir? 

Halkapınar’da kiralanan ek hizmet binasına her ay 200 bin lira kira ödeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark’ta 2 müdürlük ve 1 daire başkanlığının çalışma alanı olan bu yeri, kamu yararını gözetmeksizin özel bir üniversiteye hem de bedelsiz olarak nasıl verebilmiştir? Ücretsiz olarak tahsis edilen bu binaya henüz yeni taşınmış olan Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığına bağlı 3 Müdürlük bundan böyle nerede çalışacaktır? 

İzmirlilerin oyları ile seçilen Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri, kamusal bir alanı; yani, kimin malını, kendi malları gibi, 3 yıllığına kar amacı güden özel bir Vakıf Üniversitesi’ne tahsis etme kararı alabilmiştir?

'TARİHİ YANLIŞ'

Kültürpark Platformu üyeleri Kültürpark'ın kamusallağına dikkat çekerek, İzmirlilere mücadele çağrısı yaptı. Platform, Büyükşehiri bu 'tarihi yanlış'tan geri dönmesini ve konunu ilk meclis toplantısında gündeme alınmasını talep etti.

MECLİS TOPLANTISINDA PANKART AÇTILAR

Kültürpark Platformu üyeleri 12 Kasım Pazartesi günü gerçekleşen Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun konuşması sırasında 'Kültürpark halkındır halkın kalacak' pankartı açmış, Kocaoğlu'ndan görüşme talep etmişti.

Kültürpark Platformu tarafından başlatılan imza kampanyasına destek olmak için tıklayınız