Büyükşehir Belediyesi'nin, ihtisas fuarlarının Gaziemir'de yapılan Fuar İzmir'e alınmasından sonra Kültürpark'ı yeniden tasarlandığı projeye aralarında sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve sosyal medyada buluşanların oluşturduğu Kültürpark Platformu itiraz etti. Projenin tamamına yönelik itirazların en dikkat çekici olanı ise yıkılacak olan fuar hangarlarının yerine yapılacak Kültür Merkezi/Kongre Merkezi'ne oldu. Platform, yıkımla boşalacak kısmın yeşil alana dönüşmesini talep etti.

Tartışma sürecinde Kültürpark projesine muhalefet eden platformda yer alan Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Başkanı Özlem Şenyol Kocaer'in Bornova Belediyesi'ndeki görev yerinin değiştirilmesi de kriz yarattı. Platform, Kocaer'in Kültürpark projesi muhalefeti nedeniyle değiştirildiğini belirterek görev yerine iadesini talep etti. Büyükşehir Belediyesi ise sosyal medyada ve Pakistan Pavyonu'nda projeyi kamuoyuna tanıtma kampanyasıyla eleştirilere yanıt verdi. Ardından da projeyi beğenen ve destek veren sivil toplum kuruluşları, belediye başkanları, meclis üyeleri ve Kültürpark'ın kurucusu İzmir'in eski belediye başkanı Dr. Behçet Uz'un torunlarının görüşlerini içeren basın bültenleri servis edildi.

Kültürpark projesiyle ilgili başlayan tartışma basın ve sosyal medya açıklamalarıyla sürerken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kültürpark Platformu temsilcilerini görüşmek için davet etti. Kocaoğlu, davetini kabul eden Platform üyeleriyle dün akşam buluştu. İlk diyaloğun olumlu bir havada geçtiği ortaya çıktı.

Görüşmede yer alan Platform üyesi İnci Özer, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleşen toplantıya Başkan Aziz Kocaoğlu, danışmanı Mimar Tevfik Tozkoparan, Etüd ve Projeler Daire Başkanı Hülya Arkon'un katıldığını belirtti. Özer, taleplerini ve Platform'un Kültürpark raporunu verdiklerini dile getirdi. Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Başkanı Özlem Şenyol Kocaer'in görevine iade edilmesi konusunda taleplerini Başkan Kocaoğlu'na ilettiklerini belirten Özer, bu konuda aynı ekibin Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'ya da gitmesinin kararlaştırıldığını açıkladı. Özer, "Değişikler konusunda görüşmeye açık olduklarını söylediler. Eğer görüşmenin devam etmesi istenirse uzmanların katılması gerektiğini belirttik. Grubun bütün hassasiyeti dile getirildi" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi