12 Eylül’ün yıl dönümünde İzmir’de sergilenecek olan Utanç Müzesi’nin iptal edildiğini açıklayan Mumcu, “Adnan Saygın Kültür Merkezi geçici olarak tahsis edilecekti. Daha sonra Tunç Başkan kalıcı yer sözü verdi. Valilik büyük sıkıntılar çıkarmaya başladı. Hatta sivil polislerin gelip fotoğraf çekmesi gibi işler oldu. Provokatif bir ortam hazırlanmaya çalışıldı. Biz de daha fazla Tunç Başkan’ın hedef tahtasına oturtulmasını istemediğimiz için geçici olarak vazgeçtik. Daha sonra açacağız” diye konuştu.

12 Eylül döneminde öğrenci olduğunu ve aile olarak cezaevine düştüklerini kaydeden Mumcu, “6 yıl kaldım cezaevinde yılmadım, çıktıktan sonra emek demokrasi için mücadeleye devam ediyorum. Saldırıyı da uğradım ama ben hala mücadeleye devam ediyorum. 12 Eylül İMF’nin yaptırımlarını uygulamak için planlanmış bir darbeydi, 15 Temmuz Darbesine yorum yapmak istemiyorum ama darbenin her türlüsüne karşıyım. Faşit darbelere karşı çıkalım. Bu darbeler herkese karşı yapılmaktadır. Bu duruma geri adım atmayalım” dedi.

‘ARKA BAHÇE OLMADIK’

“Konak olarak hiçbir zaman belediyenin arka bahçesi olmadık olmayacağız, başkan her zaman duruyor yanımızda” diyen Mumcu, “Biz hem emek anlamında hem mücadele anlamında mücadelemizi veriyoruz. Bunun en son örneği Zorlu Holding’in gökdelenleri. Yaptırmayacağız. Başkan da bu konuda desteğini verdi bize.

''İhtiyacı olan insan sayısı çok fazla oldu. Bizim görevimiz ekonomik olarak zorda olan arkadaşlarımıza destek olmak. Biz de 7 tane meclisi var. Kadın, muhtar, çocuk, mülteci, eşitlik, çevre gibi. Bütün meclislerimiz aktif bir şekilde çalışmalarımıza devam etmektektedir. 1 Eylül, 1 Mayıs, 17 Ağustos bugünlerde aktif bir şekilde etkinliklerimize ara vermeden devam ettik. 9 Eylül’de de belediyenin etkinliklerine katıldık. Özel günler oldukça alanlarda olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘HER ZAMAN BARIŞTAN YANAYIZ’

İzmir’de birkaç belediyenin kent konseyi kurmadığını belirten Mumcu, bir an önce meclislerin kurulması istediklerini söyledi. Çocuk Meclislerinin yaptığı kağıttan kuşların Hiroşima’da ödül aldığını da kaydeden Mumcu, “Bariş Için Diren Çocuk Projesi gerçekleştirdik. Kağıt kuşlar postayla Hiroşimaya gönderildi. Bir ödül alındı. Bu çocuklarımz için büyük bir çalışmaydı. Bizim için çok kıymetliydi. Her zaman barıştan yanayız” dedi.

Editör: Haber Merkezi