GÜLSEN CANDEMİR / İZ GAZETE - Buca Kent Konseyi, ilçedeki cezaevinde kullanılan yakıtın çevre halkına verdiği zararın had safhaya ulaştığını belirterek karşı imza kampanyası başlattı. Adalet Bakanlığı’na gönderilmek üzere hazırlanan imza metni, cezaevinin çevresindeki mahallelerde muhtarlık önündeki kurulacak imza masaları ile vatandaşlara ulaştırılacak.

Buca Kent Konseyi’nin Adalet Bakanlığı’na gönderilmek üzere hazırladığı imza metni şöyle: “Biz aşağıda bulunan Buca İlçesi sakinleri olarak, Buca Ceza ve Tutukevinde kullanılan katı yakacak ve kömürün çevreye yayılan duman ve kokulardan sağlığımız bozulmaktadır. Defalarca verdiğimiz dilekçelere gelen yanıtlarda gördük ki, bizim sağlığımız dikkate alınmıyor. Bir an önce Buca Cezaevi’nde kullanılan katı yakıtın doğalgaza dönüştürülmesini talep ediyoruz.”

Geçtiğimiz aylarda cezaevi çevresinde oturan vatandaşlar, Menderes Mahallesi Muhtarlığı’nda bir araya gelmiş, Kent Konseyi ve Menderes Mahallesi Muhtarlığı öncülüğünde imza kampanyasına başlama kararı almıştı.

Editör: Haber Merkezi