AYNUR TATTERSALL- Deniz tutkunu kadın denizcilerin bir ayaya gelerek kadınların gücünü ve üretkenliğini denizde de göstermek amacıyla oluşturduğu 'Tutkumm’ ekibi 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlamaları çerçevesinde Yunanlı kadın denizcilerle birlikte 'Barışa Yelken' etkinliğine katılacak.

Bodrum' dan çıkarak Leros, Kalimnos ve Lipsi adamlarını kapsayan 106 deniz mil seyir yapacak olan kadın denizciler, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'ün‘Yurtta barış, dünyada barış' ilkesiyle Ege sularında barış rüzgarları estirecek. Her yıl 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenmesi ve geleneksel hale getirilmesi planlanan eylül ayı barış seyri yaklaşık 25 kadın yelkencinin katılımıyla 1 Eylül pazar sabahı saat 10.00’da Bodrum Marina'dan yola çıkacak. Barış seyri, sosyal medyada 'deniztutkususeyirde' adresinden günlük yayın yapacak ve 'Yurtta Barış Dünyada Barış' mesajını verecek.

Doğaya, denize, yelkene, barışa tutkun kadınların büyük desteğini kazanan, kendilerine gösterilen büyük ilgiden cesaret ve güç aldıklarını ifade eden Tutkumm teknesi kaptanı Neşe Hasipek, "5 gün sürecek olan seyrimizde kadınlar olarak yelkenle barış çağrısı yapmaya devam edeceğiz. Amacımız kadınların gücünü ve üretkenliğini denizde de göstermek" dedi.

DHA

Editör: Haber Merkezi