İZ GAZETE - Kültürpark’ta yer alan İZFAŞ eski binası, 12 Eylül tarihli Meclis toplantısında, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından sunulan önergeyle, İzmir Tınaztepe Üniversitesi’ne 3 yıl süre ile bedelsiz tahsis edildi.

KÜLTÜRPARK KAMUSALDIR VE DOĞAL SİT ALANIDIR

Kültürpark Platformu tarafından yapılan açıklamada, İzmir Özel Tınaztepe Üniversitesi'nin, Ses Sağlık Eğitim ve Spor Vakfı (Ses Vakfı) tarafından kurulan özel bir eğitim kurumu olduğu ve bu nedenle Kültürpark'ta yer alan İZFAŞ esli binasının bu kuruma tahsisinin Kültürpark’ın “kamusal kimliği ve tarihi, doğal sit alanı” olma nitelikleri ile ters düştüğüne dikkat çekildi.

İZMİRLİLERE DAVET

Kültürpark’ın özel bir işletmenin kullanımı için konu edilmesini kabul etmeyen Kültürpark Platformu üyeleri, Kültürpark'ın kamusal bir alan olduğunu ve farklı amaçlarla kullanılamayacağını bildirdi.

Kültürpark’ın herhangir bir yapısının ticari kullanıma açık olmasını kabul etmediklerini açıklayan Kültürpark Platformu, tüm İzmirlileri Kültürpark’a sahip çıkmaya çağırarak, 2 Ekim 2018 Salı saat 12.30’da İZFAŞ eski binası önünde 'Sermaya elini Kültürpark'tan çek" şiarı ile yapacakları basın açıklamasına davet etti. 

Editör: Haber Merkezi