Ümit Kartal / İz Gazete - Artvin halkının iki gündür direndiğini ifade eden Nar, bu direnişin AKP hükümetine ve Mehmet Cengiz Holdingi'ne karşı olduğunu söyledi. Maden sahasına gitmek üzere yola çıkan iş makinelerini işgalci olarak niteleyen Nar, “Cerattepe maden sahasını işgal etmek üzere yola çıkan iş makineleri ve çevre illerden takviye gelen güvenlik güçleri, Artvin halkının dün gece saat 20.00’dan itibaren yolları kapatmasıyla, dağa barikat kurmasıyla duraklatıldı. Buna karşı bugün güvenlik güçleri gaz bombalarıyla, plastik mermiyle saldırıya geçtiler ancak Artvinliler göğüs göğse mücadeleyle geri adım atmadılar saldırganları püskürttüler ve onları geri çekilmeye zorladılar. Şimdi her iki tarafta Cerattepe’de dağ başında karşılıklı bekliyorlar. Görüşmelerden bir sonuç alınamadı. Direniş halen devam etmektedir” dedi.

"CERATTEPE DİRENİYOR, ARTVİN DİRENİYOR, TÜRKİYE DİRENİYOR"

"Dağda direnenlere destek veren Artvin halkı da şu anda çarşıda kepenklerini kapatmış, işyerleri tatil edilmiş halde yollarda barikattalar. Artvin’de hayat durmuş durumdadır ve sonuç alınıncaya kadar direnişe devam etmeye karar verilmiştir" diyen Nar, halka yapılan müdahalenin beklendiğini ifade ederek, "Yağmacıların adım adım yaklaştıklarını Artvin halkı biliyordu. Bunun için 25 Haziran 2015 gününden beri Artvinliler dağda kurdukları kulübede nöbet tutuyorlar ve Cengiz İnşaatın olası saldırısına karşı gece gündüz teyakkuz durumunda bekliyorlardı. Artvin halkı bu kez işgalcileri alana sokmayarak yeni bir orman katliamını engellemeyi başardılar" şeklinde konuştu.

Toplumsal değerlerin yok edilmek istendiğini kaydeden Nar, "Her dereye onlarca HES, her yeşilliğe bir yol yaparak ranta alan açanlar, gözleri paraya doymayanlar yeni yeni kumpaslarla toplumsal değerlerimizi talan etmek istiyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Kesmeye çalışılan her ağacın önüne yatacağız, her dozerin her kamyonun yoluna engel olacağız, Murgul’da taşınmak istenen cevheri oraya sokmayacağız" dedi.

"Artvin’i insansızlaştırma projesini para için her şeyi yapmak isteyenleri toplumsal mücadelemizin derinliklerinde yok edeceğiz" diye konuşan Nar,  çevrelerine ve yaşam haklarına müdahale ettirmeyeceklerini ve bunda kararları olduklarını söyledi.

Nar konuşmasını şu şekilde sürdürü: "Çevre ve Yaşam hakkımıza müdahale ettirmeyeceğiz. Çünkü bizim Artvin’den başka dayanağımız, halkın mücadelesine olan inancımızdan başka bir gücümüz yok. Son ağacımıza kadar ormanımıza son damlasına kadar derelerimize sahip çıkacağız. Buradan şu saatte dağ başında CERATTEPE’de direnen kardeşlerimizi selamlıyor onlarla birlikte ‘’Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz’’ diye haykırıyoruz"

Editör: Haber Merkezi