Geçtiğimiz haftalarda Afrika sıcak hava dalgaları ülke genelinde etkili olarak yüksek sıcakları da beraberinde getirdi. Sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyretmesine neden olan sıcak hava dalgaları haftabaşından itibaren etkisini göstermeye başlayacak.

Meteorolojiden alınan son verilere göre, kenti hafta başından itibaren  güneşli ve açık bir hava bekliyor. Ağustos ayını mevsim normallerinin üzerinde geçiren İzmirlileri, ağustos ayının son haftasında da bunaltıcı sıcaklıkların hakim olduğu bir hava karşılayacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıkladığı rapora göre,en yüksek sıcaklık 37 derece, en düşük sıcaklığınsa 25 derece olması tahmin ediliyor. Sıcaklıkla birlikte nem oranının yüzde 70'lere ulaşması bekleniyor.

Nem oranlarının ise, yüzde 77 ile 62 arasında olması beklenirken, hissedilen sıcaklıkların ise 40-42 derece civarında değişmesi bekleniyor. Rüzgarın şiddeti ise oldukça az olmasından dolayı uzmanlar güneş çarpmalarına karşı vatandaşların öğle saatlerinde dışarda bulunmaması konusunda uyardı. Uzmanlar, öğle saatlerini dışarıda geçiren vatandaşların ise açık renkli kıyafetler ve uzun kollu giysiler tercih etmesi gerektiğini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi