İZ GAZETE - Dün, İzmir'in Urla ilçesinde, çam ağaçlarının yoğun olduğu bölgelerin başında gelen Demircili Mahallesi'ndeki ormanlıkta çıkan yangın, yerleşim yerlerine kadar ulaştı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, tüm gece süren çalışmalarla kontrol altına alındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İlimizdeki orman yangınlarıyla ilgili son durum: Urla'daki yangın gece geç saatlerde kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları sürüyor. Seferihisar'da kısmen kontrol altına alındı, Efemçukuru'nda ise devam ediyor. Ekiplerimiz aralıksız çalışıyor. #YüreğimizYanıyor" ifadelerini yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Dün sabah saatleri itibariyle Bornova, Bayraklı, Menderes, Karaburun, Urla ve Seferihisar ilçelerinde yangın çıkmıştı. Ekiplerin yoğun çalışmaları ile bazı ilçelerdeki yangınlar söndürülürken, diğer yangınlar da kontrol altına alındı. 

Menderesteki yangın sonucu Bahçecik ve Yeniköy Mahallesi boşaltılmıştı. Urla yangını dolasıyla Çamlıtepe Sitesi boşaltılırken, Karabağlar yangını nedeniyle Kavacık üzüm bağları yanmıştı. Karabağlar'ın Yukarı Orhanlı Köyü boşaltılmıştı. 

Editör: Haber Merkezi