İZ GAZETE - Karabağlar Tınaztepe mahallesinde 18 Ağustos'ta başlayan yangın rüzgarın etkisiyle dün akşam saatlerinde şehir merkezine kadar geldi. Bölgede 700 futbol sahası büyüklüğünde alan kül oldu. Birçok hayvan da yaşamını yitirdi. Yangın henüz kontrol altına alınamadı.

Dün gece helikopterle bölgeye giden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yangınlarla ilgili "İnşallah öğleden evvel eğer önemli bir rüzgar çıkmazsa kontrol altına almayı ümit ediyoruz ama dediğim gibi yangın tamamen söndürülmeden biz bu işi söndürdük demeyiz. Ben bölgeden ayrıldığım zaman şundan emin olun demek ki her şey kontrol altında soğutma söndürme çalışmaları devam ediyordur. Biz tamamen bu işi emniyet altına alana kadar, başta ben olmak üzere tüm ekip buradayız. İnşallah en kısa zamanda neticeyi alacağız." dedi. 

Seferihisar'ın Beyler bölgesinde çıkan yangın da rüzgarın etkisiyle yayıldı. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, "Eski Orhanlı Mahallesi'nde tehlike geçse de Beyler Mahallesi halen tehdit altında. Rüzgar müdahaleyi zorlaştırmaya devam ediyor. Tüm iş makinelerimizi öğleye doğru Beyler'e gönderdik." dedi. 

Yangın şehir merkezinden de görüldü.

Editör: Haber Merkezi