İzmir Doğalgaz, 2011 yılında başlattığı ağaçlandırma çalışmasına devam ediyor. Geçen yıl Torbalı Taşkesik Köyü bölgesinde ağaçlandırma çalışmasına katkıda bulunan İzmir Doğalgaz çalışanları bu yıl da Ürkmez bölgesinde yangın nedeniyle zarar gören alanda fidan dikti. Çalışmaya İzmir Doğalgaz Genel Müdür Yardımcısı Ercüment Duman, Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol ve çok sayıda İzmir Doğalgaz çalışanı katıldı.

Burada bir konuşma yapan yapan Ercüment Duman, doğaya katkı sağlayan bir enerji türünün işletmesini yaptıklarını belirterek, "Yeşil ve temiz çevre konusunda şirketimizin önemli bir projeksiyonu bulunuyor. Misyonlarımızın en önemli maddelerinden biri de çevredir. Ürünümüz doğalgaz bu anlamda İzmir’e önemli katkılar sağlamaktadır. Şirket olarak ağaçlandırma konusunda önemli bir vizyona sahibiz. Sürdürülebilir projelerimiz arasında Ege Orman Vakfı ile işbirliği içerisinde gerçekleştirdiğimiz ağaçlandırma çalışması önemli bir yer tutmaktadır. Vakfın, ürettiği projelerle İzmir’e, ülkemize ve geleceğimize yaptığı katkıyı görüyoruz. Kendilerine şirketimin adına teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Törende konuşan Geçol ise, İzmir Doğalgaz çalışanlarıyla birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, "Ürkmez barajının yanında yer alan bu ağaçlandırma alanı, barajın su ihtiyacının karşılanmasına, erozyonun önlenmesine ve yeşil örtüye katkı sağlamaktadır. 20 bin fidanın dikimini yaparak bakımını gerçekleştiriyoruz. 5 yıl sonra yemyeşil bir ormana kavuşacağız. İzmir Doğalgaz ve çalışanlarına da sürekli hale getirdikleri bu katkı nedeniyle teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Gençol, İzmir’in yeşillendirilmesine katkılarından dolayı, Genel Müdür Yardımcısı Duman’a bir plaket verdi. Konuşmaların ardından İzmir Doğalgaz çalışanları fidanları toprakla buluşturarak ilk can suyunu verdi.

Editör: Haber Merkezi