İZ GAZETE- Türkiye’de ilk defa tamamen emekçilerden kurulu bir koroyu hayata geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZELMAN şirketi, Ağustos ayında tüm İzmirlileri derinden sarsan orman yangınlarına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla işçileriyle birlikte, sözleri Öznur Korkmaz’a, müziği Umut Akyüz’e ve düzenlemesi Zafer Güler’e ait olan yönetmenliğini ise Hakan Topaloğlu’nun yaptığı 'Kül' isimli şarkıyı doğa için söyledi ve bir video klip çekti.

İŞÇİLERDEN FARKINDALIK KLİBİ

İşçilerin bağışlarıyla 'İzmir Küllerinden Doğuyor' kampanyası kapsamında toplanan 102.031 TL’yi İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin #ormanizmir hesabına yatıran DİSK'e bağlı Genel-İş 3 No’lu Şube Başkanı Faruk Saral, ”Orman yangınları ile ilgili İZELMAN Genel Müdürümüz Burak Alp Ersen ile beraber farkındalık yaratmak ve öncülük yapmak istedik. Büyükşehir Belediyesi’nin ağaçlandırma kampanyası vardı, bu kampanyanın farkındalığını yaratmak ve sendikal mücadeleyi sosyal etkinliklere, doğaya, yasama ve hayata aktarmak için çalışmalar başlattık. Koromuz hazırdı ve biz de ormanlarımız için farkındalık yaratmak ve desteğimizin sesini duyurmak amacıyla bu çalışmayı hızlandırdık ve video klip çektik. Klipte şarkıyı seslendirenlerin hepsi emekçilerimiz, işçilerimizdir. Özgür şefimiz dışında klipte yer alan tüm arkadaşlarımız amatördür. Çok güzel bir iş oldu, verimli bir çalışmaydı. Yeşile, doğaya ve yaşama olan hassasiyeti belgelemek için boyle bir çalışma yaptık” diye konuştu.

ERSEN'DEN TEŞEKKÜR

İZELMAN Genel Müdürü Burak Alp Ersen de yer aldığı ve desteklediği bu proje için şu ifadeleri kullandı: "İZELMAN'da örgütlü Genel-İş 1 ve 3 No'lu şubelerin rol aldığı, değerli sanatçı Öznur Korkmaz’ın büyük katkılarıyla ortaya çıkan bu değerli organizasyonda bana da yer verdikleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi