Kamuoyunda 'İzmir'in İstanbullaştırılması' olarak kodlanan rant projelerinde başı çeken Sancak ailesine ait Folkart firması, yapımı süren Folkart Incity projelerine ait imar plan değişikliklerinin mahkemece durdurulmasının ardından bir açıklama yaptı. CHP'li Bornova ve İzmir Büyükşehir belediyeleri adına açıklama yapma cüreti gösteren firma, 'Dava Bornova ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri tarafından üst mahkemeye taşınacaktır' dedi. 

CHP'li Aziz Kocaoğlu'na yakınlığıyla tanınan Folkart patronu Mesut Sancak'ın Bornova'da devam eden Folkart Incity adlı projesine ilişkin imar plan değişiklikleri 1. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi dün bir açıklama yayımlayarak, "Folkart Incity inşaatı derhal durdurulmalıdır" dedi. 

Dava sürecinin de özetlendiği açıklamada şöyle denildi: 

"İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 12 Ağustos 2016 tarihli 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile Bornova Belediyesi'nin 2 Eylül 2016 tarihli 1/1000 ölçekli uygulama imar planı İzmir 1. İdare Mahkemesi kararıyla iptal edilmiştir. İzmir kentinin kazandığı bu hukuki mücadelenin gereğini Bornova Belediyesi yerine getirmeli, plan değişikliğine ilişkin mahkemenin verdiği iptal kararı doğrultusunda inşaat derhal mühürlemeli, söz konusu plana istinaden verilen ruhsat iptal edilmelidir. Bornova Belediyesi'ni hukuktan ve İzmir kentinden yana olması, bir takım sermaye gruplarının peşinden gitmemesi yönünde uyarıyoruz. Mahkeme kararının uygulanması konusunun da takipçisi olacağımızı ve belediyenin üstüne düşen görevi ve halka karşı sorumluluğunu yerine getirmesi için mücadelemizi kamuoyuna bildiririz."

CHP'Lİ İKİ BELEDİYE ADINA AÇIKLAMA YAPAN FOLKART!

İdare Mahkemesi'nin kararına ve Şehir Plancıları Odası'nın açıklamasına karşı yanıt İzmir Büyükşehir ve Bornova belediyelerinden değil, Folkart firmasından geldi.

CHP'li Büyükşehir ve Bornova belediyeleri adına açıklama yapan Folkart, "Projemiz Büyükşehir ve Bornova belediye meclislerinde onaylanan plan değişikliğinin hayata geçmesiyle inşa edilmektedir. Doğal olarak dava, Bornova ve İzmir Büyükşehir belediyeleri tarafından üst mahkemeye taşınacaktır. Kurumumuz da bu davada taraftır" dedi. 

FOLKART ÜST MAHKEMEDEN ÇIKACAK KARARDAN EMİN!

Fokart firmasının açıklamasında, üst mahkemeden nasıl bir karar çıkacağını adeta bilen bir üslup kullanılarak, "İnşaatımız sürecektir. Konutlarımız tapu sahiplerine, söz verdiğimiz sürede teslim edilecektir" denildi. 

SOL HABER

Editör: Haber Merkezi