Güzelbahçe Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında " Her Güzelbahçeli İçin Bir Fidan" temalı bağış kampanyası ile ilgili önerge verdi. Güzelbahçe ilçesinde uygun alanlara ağaçlandırma ve yanan orman alanları ile ilgili büyük bir seferberlik başlattı.

'DAHA YEŞİL BİR İZMİR İÇİN'

Yanan orman alanları için kapsamlı bir proje düşündüklerini söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Güzelbahçe Kent Konseyimiz aracılığıyla bu kampanyayı oluşturuyoruz. Bu kampanyayla biz belediye bütçesinden başkanlık önergesiyle ‘Her Güzelbahçeli İçin 1 TL’ olarak belirledik. Bizde TÜİK 2018 Güzelbahçe Nüfus verilerini aldık. Bu verilere bakarak Güzelbahçe Nüfusu 32.597 olduğunu öğrendik. Güzelbahçe Belediyesi olarak bizde bu rakamı temel alarak kampanyaya katkı koyacağız. Bu konuda taşın altına elimizi koymaya hazırız. Oluşturulacak komisyona, Kent Konseyi Başkanımız ve iki meclis üyemizi görevlendiriyoruz. Valilik izni alındıktan sonra açılacak hesaba Güzelbahçelilerin desteğini bekliyoruz. Amacımız yanan orman alanlarının bir an önce ağaçlandırma çalışmalarına başlanması, ayrıca Güzelbahçe’de ağaç dikimi yapılacak alanların bu bağışlarla kısa sürede tamamlanmasını sağlamak. Tabi ki Bakanlığımız ve Büyükşehir Belediyemiz büyük katkılar sunacaklardır. Bizim belirlediğimiz rakam ve süre bu yıl olduğu gibi ikinci yılda da devam edebilir. Burada amacımız herkesin katkı sunması. Daha yeşil bir Güzelbahçe ve İzmir için önemli bir adımdır diye düşünüyorum. Katkı sunan meclis üyelerimize, Güzelbahçe Kent Konseyi’ne, muhtarlara, STK’lara, Odalarımıza, spor kulüplerimize ve herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Yanan sadece ormanlarımız değil bizlerin geleceğiydi. İzmir Büyükşehir Belediyemizin geçen haftaki meclis toplantısını yanan orman alanında yapmasındaki amacı da bu farkındalığı artırmaya yönelikti. İnanıyoruz ki bu bağış kampanyasına Güzelbahçelilerden büyük bir destek gelecektir” dedi.

‘CHP İLÇEDEN DE HER ÜYE İÇİN 1 FİDAN'

Cumhuriyet Halk Partisi Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen de Güzelbahçe Belediyesi ve Güzelbahçe Kent Konseyi’nin bu anlamlı kampanyasına destek vereceklerini belirterek, "Parti olarak biz de 2.555 üyemiz adına bu kampanyaya katkı koyacağız" dedi.

Editör: Haber Merkezi