İZ GAZETE - HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ve HDP heyeti Çeşme açıklarına yanaşan ve şarbonlu olduğu belirtilen gemi hakkında yerel yöneticilerden bilgi aldı. 


İstanbul açıklarında bekletilen ve içinde şarbon hastalığı taşıyan hayvanların bulunduğu iddia edilen Rahmeh adlı gemi, 1 hafta önce Ege Denizi’ne açılmasının ardından bu sabah saatlerinde İzmir Çeşme sularına demir attı.

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ve İl Eş Başkanı Semra Uzunok Kaymakam Hacı Mehmet Kara ve Çeşme Limanı Başkanı Ahmet Apak'ın makamlarını ziyaret ederek Çeşme ve İzmir halkında panik yaratan geminin akıbetini sordu.



İl Eş Başkanı Uzunok'un aktardığı bilgiye göre iki sorumlu da tedbiren geminin limana yanaşmasına izin verilmediğinin altını çizerek kısa süre içinde gideceğini belirtti. Yöneticiler geminin aranamadığını, boş olduğunu düşündüklerini ve bir parça veya mürettebat almak için gelmiş olabileceğini fakat şarbonlu hayvan taşıdığı şaibesi nedeniyle limana yanaştırılmadığını belirtti. 


Sahil güvenlik ekiplerinin Panama bandıralı geminin etrafında sürekli turladığı görülürken Çeşme ve İzmir halkının tedirgin bekleyişi sürüyor.

Editör: Haber Merkezi