Karayolları Genel Müdürlüğü, yeni yapılmakta olan Torbalı Devlet Hastanesi'nin etrafında bulunan 200'ün üzerindeki ağacı kesti. Ağaç kesimiyle ilgili Karayolları Bölge Müdürlüğü net bilgi vermezken, vatandaşlar ise ağaçların yeni yapılan hastanenin daha net gözükmesi için kesildiğini belirtti. 

İzmir-Aydın asfaltı üzerinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Sağlık Bakanlığı'na devredilen orman fidanlığına ait 70 dönümlük arsa üzerinde inşaatı devam eden Torbalı Devlet Hastanesi yapımı sırasında ağaç katliamı yaşandı. Hastanenin etrafından bulunun 200'ün üzerindeki servi ağacı geçtiğimiz günlerde kesildi. 

KARAYOLLARI BİLGİ VERMEDİ

Yerel kaynaklar ağaçların, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından kesildiği bilgisini verdi. Konuyla ilgili ulaşmaya çalıştığımız Karayolları Genel Müdürlüğü 2. Bölge yetkilileri ise net bilgi vermekten kaçınırken, ağaç kesiminin yol açmak amacıyla olabileceğini belirttiler. 

'GEREKÇESİ KABUL EDİLEMEZ'

Bölge halkı ise ağaç kesimini Bakanlığın yaptırdığı hastanenin daha net görülmesini sağlamak olarak yorumluyor. Evrensel Gazetesi'ne konuşan vatandaşlar "Nerdeyse yarım asırdır burada olan, bölgeyle özdeşlemiş, sembol olmuş ağaçların kesilmesi ne gerekçe olsun kabul edilemez. Can kurtarmak için yapılan bir yerde bu şekilde ağaçların canının alınmasının açıklaması olamaz" dedi.

(EVRENSEL)

Editör: Haber Merkezi