İZGAZETE - İzmir Güzelbahçe’ye bağlı Yelki’de tarım alanı olarak saptanan araziye go-kart pisti yapılmak istenmesine karşı başlatılan nöbet eylemi sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların katılımıyla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde projeye karşı açılan dava resmi olarak sonuçlanmamasına rağmen girişimci firma alana asfalt dökmek istemiş fakat çevreciler tarafından engellenmişti.

Bu sabah ise jandarma ekipleri Seferihisar yolu girişinden başlayarak yolları tuttu ve pist yapılmak istenen alana yakın bölgeden geçen vatandaşlara kimlik sordu. Daha önce engellenen asfalt araçları ise bugün alana girdi. 

İNCE, PİST YAPILMAK İSTENEN ALANDA!

Pist yapılmak istenen tarım arazisine giden Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ise alanın girişindeki mühürün jandarma eşliğinde söküldüğünü belirtti ve '' Yapılan kanunsuz işlemden sonra bu alana dönüşü olmayan asfalt mı dökülür, inşaat mı yapılır, hukuksuzluğu nasıl engelleyeceğiz? Mühür bozma fekkini savcılığa suç duyurusunda bulunacağız.'' açıklamasını yaptı.

İNCE: GÜZELBAHÇELİLERİN HAKLARINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİM!

İnce'nin açıklamasının tamamı şöyle; 

''Değerli hemşerilerim belediyenin kaçak inşaat konusundaki tek tedbiri olan mühürümüz jandarma nezaretinde sökülmüş ve tüm tedbirler kalkmıştır. Hukuken uygulayacağımız tedbir kanunsuz olarak kaldırılmıştır. Yapılan kanunsuz işlemden sonra bu alana dönüşü olmayan asfalt mı dökülür, inşaat mı yapılır, hukuksuzluğu nasıl engelleyeceğiz? Mühür bozma fekkini savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Doğa gördüğünüz gibi böyle yok ediliyor. Yerel Yönetimlerin çabaları hiçe sayılıyor. Bir belediye başkanı olarak hiç bu kadar üzgün olmadım. Güzelbahçeli hemşerilerimizin oylarıyla buradayım. Haklarını sonuna kadar savundum ve savunmaya devam edeceğim.''

İNCE, ARAZİYİ KİRALADI YOLU KAPATTI

Kamyonların önüne geçerek elinde bulunan kira kontratını gösteren Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Bu elimde bulunan kira kontratı. Bunu önceden devreye sokmadım. Her türlü hukuki yolları zorladık. Fakat bu sabah 100’e yakın Jandarma Güçleriyle “mühür fekti” yapılarak mührümüz söküldü. Başkan Yardımcımın üste bir şahız motosikletini sürdü ve darp etti. Biz halk olarak bir kamu kurumu olarak burada Güzelbahçelinin hakkını savunmaya devam ediyoruz. Ben Belediye Başkanı kimliğimi, makamımı bir kenara bırakıp ‘Vatandaş Mustafa’ olarak kiralamış olduğum yolu kapatıyorum. Kamunun kullandığı bu yol bana ait kiralanmış arazidir. Ama böyle kötü bir amaçla kullanılacak olan bu yola geçişe izin vermiyorum. Burada Mehmet Yaman’ın hakkı savunuluyorsa ‘Vatandaş Mustafa’nında hakkının savunulmasını istiyorum. Bu arazi bana aittir. Jandarmadan hakkımın savunmasını istiyorum.  Buradan kamyonların geçişine izin vermiyorum. Bu yolu kullanmaları için hukuki bir gerekçe getirsinler açayım yoksa bu yolu açmıyorum. Fakat burada oluşabilecek acil bir durumda eğer bir sorun oluşursa bunun sorumlusu bu kamyonların buraya çeken vatandaştır” dedi. Bölgeye gelen CHP İzmir milletvekilleri Atilla Sertel, Kani Beko, Bedri Serter, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç, CHP önceki dönem milletvekilleri de pist alanına gelerek Başkan İnce’ye destek vererek yapılan hukuksuzluğa tepki gösterdi.

 

Editör: Haber Merkezi