İklimin korunmasını sağlayacak genç liderlerin yetiştirilmesinin hedeflendiği etkinlikte, bu konunun devletler arasında nasıl müzakere edildiği katılımcılara uygulamalı olarak öğretildi.

İzmirli gençler devletler arasında gerçekleştirilen iklim müzakerelerini Bornova Belediyesi, Bornova Kent Konseyi ve Eğitimde Sistem Düşüncesi Derneği’nin işbirliğiyle gerçekleştirdi. Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde “Dünya İklim Similasyonu İzmir 2017” etkinliğinde biraraya gelen gençler, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nın simülasyonunu yaptı. Dünya devletlerinin delegasyonu rolünü üstlenen gençler, iklimin korunması için alınması gereken önlemleri kabul ettirmeye çalıştı.

AMAÇ FARKINDALIK

İzmir İklim Similasyonu Ekibi Yöneticisi Barış Can Sever, amaçlarının hem iklim için genç liderler yetiştirmeye bir yol açmak hem de iklim değişikliği hakkında farkındalık yaratmak olduğunu söyleyerek, “Bu etkinlikte bir yandan iklim değişikliği hakkında bilimsel bilgileri paylaşırken bir yandan da devletler tarafından bu konunun nasıl müzekere edildiğini, nasıl kararlar alındığını anlattık” dedi. Sever, Bornova Belediyesi, Bornova Kent Konseyi ve Eğitimde Sistem Düşüncesi Derneği’ne verdiği destekler için teşekkür etti.

DAHA TEMİZ BİR DÜNYA İÇİN

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, gençlerin yaptığı etkinliğin iklim konusunda farkındalık yaratmak adına çok önemli olduğunu belirterek, “Bornova Belediyesi, başlıca hedefleri arasında karbon salımını düşürmek olan Avrupa Enerji Kentleri Ağı’nın etkin bir üyesi. Daha temiz bir dünya için çalışıyoruz, aynı amaç için yapılan etkinliklere destek oluyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi