İZ GAZETE - Selçuk'un Şirince köyünde yapılması gündeme gelen Mermer Ocağı sosyal medya başta olmak üzere İzmir ve Türkiye kamuoyunda tepki görmeye devam ediyor. 

Konuya ilişkin Cumhuriyet Halk Partili Milletvekilleri Murat Bakan, Kamil Okyay Sındır, Sevda Erdan Kılıç, İzmir Büyükşehişr Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş de tepkilerini dile getirdiler.

AKP VE MHP'Lİ MECLİS ÜYELERİ DE TEPKİ GÖSTERDİ

Öte yandan Şirince Köyü'ne kurulması planlanan Mermer Ocağı'na Selçuk Belediye Meclisi'nin AKP ve MHP'li üyeleri de tepkilerini dile getirdiler. Ayrıca konuya ilişkin önemli bir tepki de ünlü rock sanatçısı Hayko Cepkin de tepkisini sosyal medya üzerinden dile getirdi. 

Sosyal medya üzerinden gelen tepkilere son olarak Çiğli Belediyesi katıldı. Çiğli Belediyesi'nin resmi twitter hesabından yapılan paylaşımda "Bu güzel  köye mermer ocağı yaptırmayacağız! Talana, doğa katliamına, soluksuz bırakılmaya göz yummayacağız" ifadelerini kullandı. Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ise Çiğli Belediyesi'ne sosyal medya üzerinden teşekkür etti. 

'FLAMİNGOLAR LEYLEKLERİMİZİ DESTEĞE HAZIR'

Çiğli Belediyesi'nden yapılan paylaşımı sosyal medya üzerinden alıntılayan Selçuk Belediye Başkanı CHP'li Filiz Ceritoğlu Sengel ise yanıt verdi. Sengel, "Ne güzel filamingolar, leyleklerimizi desteğe hazır... Leyleklerimiz yaşasın, doğa heba edilmesin diye; #başkaŞİRİNCEyok diyen dostlara... teşekkürler Çiğli Belediyesi" ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi