ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - Aliağa Horozgediği mevkiinde İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılması planlanan termik santral için yeniden nihai yapılan ÇED raporu tartışma yarattı. İdare Mahkemesi kararına rağmen şirketin bir kez daha ÇED başvurusu yapması ve ÇED olumlu kararı verilmesi bölge halkı ve çevreciler tarafından tepkiyle karşılandı.

BAŞKA BİR RAPORDAN KOPYALA YAPIŞTIR YAPILMIŞ

Tartışma yaratan ÇED raporuna EGEÇEP avukatları bir kez daha itiraz etti. Olumlu kararı verilen ÇED raporunun Karadeniz’deki bir projeden kopyala yapıştır yöntemiyle hazırlandığı açıklandı.

Hazırlanan raporun ciddiyetten uzak olmasına tepki verilen dilekçede, verilen bilgilerin Karadeniz Bölgesi’ne ait olduğu açıkça ifade edildi.

Verilen ÇED raporuna itiraz eden EGEÇEP avukatları, hazırlanan rapordaki eksikliklere ve mahkeme kararlarına uyulması gerektiğine dikkat çekti.

KAMU GÖREVLİLERİ HUKUKU YOK MU SAYIYOR?

ÇED sürecinin hukuka aykırı başlatıldığını ifadelerinin yer aldığı itiraz dilekçesinde, “Mahkeme kararlarının yerine getirilmemesi Anayasa’nın 2. Maddesinde yer alan hukuk devleti ilkesinin yok sayılmasıdır, bu nedenle kararın gereklerini yerine getirmeyen kamu görevlilerinin cezai sorumlulukları vardır.” ifadelerine yer verildi.

Editör: Haber Merkezi