Voc-Test Merkezleri (Meslek Standartları Geliştirme Mesleki Bilgi ve Beceri Sınav ve Belgelendirme Merkezleri) II Hibe Programı kapsamında onaylanan projenin sözleşmesini, Ankara'da Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Ömer Ayçiçek ve Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili imzaladı. Proje kapsamında, zeytin sıkım operatörleri, fermantasyon operatörleri ve dolum operatörlerinin sertifikalandırılması ve belgelendirilmesi Ege Orman Vakfı tarafından yapılacak ve bu 3 mesleğe ait ulusal yeterlilik hazırlanacak. Sektördeki insan kalitesini ve iş gücünü belgelendirmek için yola çıkılan proje ile 5 bin kişinin sertifika alması hedeflenirken, projeye 18-60 yaş arası herkes katılabilecek. Bu proje, aynı zamanda Ege Orman Vakfı'nın çalışmalarının sürdürülebilirliğine de katkı yapmış olacak.

Sınav ve belgelendirme Merkezi'nin kurulacağı proje ile ilgili olarak bilgi veren Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili, "Geliştirme programı kapsamında AB'ye sunduğumuz ve Ege Orman Vakfı olarak bizimde içinde bulunduğumuz, zeytincilik sektöründe meslek haritasının çıkarılması, meslek standartlarının hazırlanarak mesleki yeterlilik kurumu tarafından onaylanması ve akreditasyon sonrası belgelendirme ve sınav merkezi oluşturacağımız bir proje. Ege Orman Vakfı bölgemizdeki en büyük zeytin plantasyon sahalarından bir tanesine sahiptir. Zeytincilik sektöründeki nitelikli ve belgeli iş gücünün belgelendirilerek sektöre kazandırılması için yapılmış bir projedir" dedi.

Proje ortağı, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ümmühan Tibet ise böyle bir projeyi Ege Orman Vakfı ile birlikte hayata geçirmekten dolayı mutluluk duyduklarını belirtti. Tibet, "18 aylık sürede zeytin ve zeytinyağı sektörünün bütün bilgi ve birikimini bu proje ile aktararak ihtiyaç olan personelin niteliklerini toparlayacağız bu konuda uzmanlarımız çalışacak. Bunun yanı sıra sınav sırasında kullanılacak ambalajlama ve zeytin sıkım tesislerinin yapım aşaması olacak. Daha sonra oluşturduğumuz bütün parametreler resmiyet kazanarak bakanlık tarafından resmi gazetede yayınlanacak ve sektörümüzün hizmetine sunulmuş olacak" diye konuştu.


İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi