İzmir'de Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Ekoloji Meclisi ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ekoloji Komisyonu, Lice'de ormanların devlet tarafından yakılmasına ilişkin Yeşiller ve Sol Gelecek Parti binasında basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan HDK Ekoloji Meclisi Sözcüsü Erol Akcan, geçen yıl 18 Temmuz'da Cudi'de başlayan yangınları hatırlatarak, Cudi'deki yangınları cinayet olarak nitelendirdiklerini söyledi.

Bu yıl yeniden ormanların yanmaya başladığını söyleyen Akcan, geçen yıl can veren hayvanların ve ağaçların çığlıklarına "Olayda can kaybı yok" diyen Orman Bakanlığı'nın yeniden görev başında olduğunu belirtti.

Lice, Hazro, Silvan, Kulp ve Cudi başta olmak üzere bölgenin ardı ardına devlet tarafından yakıldığını söyleyen Akcan, "Tüm bölgenin askeri açıdan daha rahat kontrolünü sağlamak için bilinçli bir şekilde yapıldığını biliyoruz. Ormanlar yakılıp yıkıldıktan sonra bölgeye kalekollar yapılacak, boşalan alanlar yeni sermaye birikim alanlarına dönüşecek" dedi.

Tüm yurttaşları bu katliama karşı dayanışmaya ve direnmeye davet eden Akcan, "Şimdi bir kez daha yaşamı koruyanları, özgürlük mücadelesi verenleri birlikteliğe çağırıyoruz. Onbinlerce ormanlık alan, bağlar, bahçeler küle dönmeden herkesi bu yangınları söndürmeye çağırıyoruz. Yörede yaşayanlar katledilmeden birlikteliğe dayanışmaya çağırıyoruz. Doğayı kültürü ve yaşamı koruyacak olan, yangınları önleyecek olan talan ve yağma anlayışına karşı duracak olan bölge halklarının direnişleri olacaktır" dedi.

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi