MİHRİCAN CANDEMİR/ İZ GAZETE- Gönüllülerden oluşan Doğa Gönüllüleri topluluğu, çevredeki geri dönüştürülebilir atıkları toplayarak farkındalık yaratmak için her ayın ilk Pazar günü İzmir’in farklı yerlerinde etkinlik düzenliyor.

Etkinlik kapsamında gönüllüler hep birlikte çöp topluyor, nefes, yoga, el işi gibi atölyelerle rahatlamaya çalışıyor. Tek ortak noktaları, doğa sevgisi olan Doğa Gönüllüleri topluluğu, geçtiğimiz Pazar günü Buca Hasanağa Parkı’nda toplandı. Topluluğa, 9 Eylül Üniversitesi öğrencileri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi temizlik görevlileri de eşlik etti.

Topluluk adına konuşan ve tamamen gönüllülerden oluşan bir grup olduklarını anlatan Jeoloji Mühendisi Çağrı Aydınel, tek amaçlarının doğayı temizlemek ve farkındalık yaratmak olduğunu söyledi. Aydınel, “Her ayın ilk pazar gününde İzmir’in farklı yerlerinde buluşarak, geri dönüştürebilir atıkları topluyoruz. Daha sonrasında topladığımız atıkları belediyeye teslim ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile sürekli iletişim halindeyiz. Ayrıca sosyal kimliklerimizden ayrı ve gönüllü bir şekilde beraber çalışıyoruz. Ayrım yapmadan yediden yetmişe hitap ediyoruz. Tek ortak noktamız organize olup çöp toplamamız” şeklinde konuştu.

‘VAKIF OLACAĞIZ’

İnsanların vizyonuna ve yeteneklerine göre projeler düzenlediklerini ifade eden Kişisel Gelişim Uzmanı Burcu Ethemoğlu, “Nefes, yoga, el işi gibi atölyelerimiz var. İnsanlara bir nevi terapi sağlamak için bu tür atölye çalışmaları düzenliyoruz. Bugün için ise nefes ve kamp oyunlarını organize ettik. Etkinlik sonunda oyunlarımızı oynayacağız. Daha önce de kişisel gelişim uzmanı arkadaşlarımız bu tarz oyunlar oynatıyordu” dedi. Ayrıca hiçbir ücret almadıklarını belirten Ethemoğlu, “Hedeflerimiz ve vizyonumuz var. Grubumuzun bir vakıf haline geleceğine inanıyorum” diye konuştu.

‘DOĞAYA KATKI SAĞLAMAK’ 

Bir yıllık yeni bir grup olduklarını söyleyen Aydınel, Sivil Toplum Kuruluşları olmadan, çevre bağlantılarıyla büyüdüklerini de ifade etti. Aydınel, “Kendi içimizde bisiklet ve kitap kulüplerimiz var. Bisiklet kulübümüz ayda iki kez etkinlik düzenliyor. Bağlantılarımız sayesinde ‘Doğa Gönüllüleri’ adı altında yelekler, bardaklar tasarlattık. Doğaya bir katkımız olsun istiyoruz. Ayrıca insanlara örnek olmak da hedeflerimiz arasında. Yani atılan bu çöplerin geri dönüştürülebilir atıklar olduğunu insanlara anlatmak istiyoruz. Patili dostlarımız da bizimle beraberler” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi