İZ GAZETE - İzmir'in Bornova, Karabağlar, Urla, Buca ilçelerinde meydan gelen, daha sonrasında ise Seferihisar ve Menderes'e yayılan yangınların durumu ile ilgili İz Gazete Yazı İşleri Müdürümüz Cihan Samgar Medya Kritik programında Musa Özuğurlu'nun moderatörlüğünde yangıların son durumu ile ilgili bilgilerini aktardı.

Bornova ve Buca'daki yangınların ekiplerin çalışması sonucu kısa sürede kontrol altına alındığını ifade eden Samgar, Urla'daki yangınların ise hala devam ettiğini belirtti. Belediyenin çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Samgar: "Pazar günü 16:30’da Urla’da başlayan yangın sonrası Urla Belediye Başkanı İ. Burak Oğuz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Burak Gökçe’de alanda bulundu. Urla yangınında İzmirli Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de helikopterle havadan incelemede bulundu ve 13 helikopterin yangına müdahele ettiğini söyledi. Fakat CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan olay yerine gittiğinde 6 helikopter saydığını sosyal medyadan bir video yayınlayarak duyurdu ve ciddi bir gündem oluşturdu. Ayrıca Türk Hava Kurumu’nun yangın söndürme araçlarının sahaya neden çıkmadığı da belirsizliğini koruyor" şeklinde konuştu. 

Karabağlardaki yangının hala devam ettiğini ve ekiplerin çalışmasını sürdürdüğünü belirten İz Gazete Yazı İşleri Müdürü Samgar: "Karabağlarla’da da yangın maalesef devam ediyor. Karabağlar’daki yangın Menderes ve Seferihisar’a kadar yayıldı. Toplamda 500 hektarlık alan yok oldu. Bu da yaklaşık 700 futbol sahası büyüklüğünde bir alan ve bu yangın İzmir’de Konak Pier’den, Güzelyalı sahilinden ve hatta Karşıyakadan görülüyor. Vatandaşlar sosyal medyadan yangının videolarını ve fotoğraflarını paylaştı. Bunun dışında Karabağlar’da çıkan yangın sonrası bazı mahalle ve köyler tedbir amaçlı boşaltıldı. Burada ise şöyle bir ilginçlik var, yine İzmirli Bakan Pakdemirli diyor ki “Yangınlar yaşam alanlarını tehdit etmiyor" ama tedbir amaçlı boşaltılan mahalleler var. Bu işte bir iş var, nasıl oluyor gerçekten biz de şaşkınız" dedi.

Yangınla ilgili güncel gelişmeler gelmeye devam edecek...

Editör: Haber Merkezi