Gediz Nehri’nin temizlenmesi konusunu 26. Dönem’de Meclis’te sık sık dile getiren Atila Sertel, eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun “2012 yılında Gediz Nehri’nde balık tutacağız” sözünü hatırlatarak Bakanı Gediz’de balık tutmaya davet etmişti.

“OLTAYI ALDIM, BEKLİYORUM”

Oltaları çok önceden aldığını ve 5 yıldan fazla süredir Gediz Nehri’nde balık tutmayı beklediğini ifade eden Atila Sertel, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Tarım ve Orman Bakanı olan İzmirli Bekir Pakdemirli’ye de çağrıda bulunarak, şunları söyledi:

“Gediz Nehri, bu topraklara binlerce yıldır hayat veriyor. Bu topraklar Batı Anadolu'nun tarım ambarıdır, sebze-meyve bahçesidir. Gediz Nehri’nin suladığı bu topraklardan yetişen ürünleri de milyonlarca insan tüketmektedir. Gediz sulamasının ülkemiz ekonomisine katkıları ölçülemeyecek kadar çoktur. Bahar aylarında başlayıp yaz döneminde Gediz’deki kirlilik had safhaya ulaşmaktadır. Bu kirlilik başta tarım ürünlerinin üretim miktarı ve kalitesi olmak üzere, insan sağlığını ciddi şekilde etkilemektedir. Veysel Eroğlu 10 yıldan fazla süre bakanlık yaptı ancak Gediz Nehri’ni temizleyemeyen Bakan olarak tarihe geçti. Yeni sistemin Tarım ve Orman Bakanı İzmir’den çıkan bir isim oldu. Kendisine başarılar diliyorum. Sayın Bekir Pakdemirli, İzmir’den çıkmış bir isim olarak Gediz Nehri’ni temizlesin.”
 

“TEMİZLEYİN, BEN MAHCUP OLAYIM”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, EgedeSonsöz’ün yayın organı olan Sonsöz TV’de önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’deki 650 arıtma tesisinden 154’ünün İzmir’de olduğunu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, AKP’nin İzmir’e hizmet üretmediğini ve üretemeyeceğini söyledi.

AKP’nin 16 yıldır iktidarda olduğunu ancak bırakın İzmir’e hizmet üretmeyi Gediz Nehri’ni dahi temizleyemediğini vurgulayan Sertel, “Bakanın kendi inisiyatifi ile hareket edeceğini sanmıyorum. Kendisini biz de izleyeceğiz ama bakanların saraydan emir komuta adı altında yönetileceğini düşünüyorum. Tarım ve Orman Bakanı kendi yaptığı açıklamada, Bakanlık verildiğinde ‘Emredersiniz’ diyerek görevi kabul ettiğini söyledi. Bu demektir ki emir-komuta içerisinde bir yönetim anlayışı sergileyecek. Kendisi özgürce icraat yapamayacaktır. Dilerim ki özgürce icraat yapsın. O İcraat yaptıkça ben mahcup olayım, Gediz Nehri pırıl pırıl aktıkça ben mahcup olayım. Bakan bu rezaleti sona erdirirse ben mahcup olayım, özür dileyeyim” diye konuştu.

KOCAOĞLU’NDAN DERS ALSINLAR

İzmir’in tarım, hayvancılık ve kooperatifleşme konusunda Türkiye’ye örnek bir il olduğunu vurgulayan CHP’li Sertel, iktidardakilerin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan ders alması gerektiğini belirterek, “İktidar İzmir’e hizmet edecekse kooperatifleri desteklesinler. Desteklesinler de samimiyetlerini görelim. İzmir’e yatırımları bir görelim. İzmir’e 35 proje diyorlar ancak 35 kuruşluk yatırım yapmadılar” dedi.

Editör: Haber Merkezi