İZ GAZETE - Çeşme’nin Germiyan Mahallesi Kislecik Mevkii’nde Güral Porselen tarafından kurulmak istenen RES’lere ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Antik Çağ’dan kalma kalelerin ve Roma Köyü’nün olduğu yere kanunlara aykırı olarak rüzgâr türbini diktiği iddia edilen Güral Porselen’in mahkemenin iptal kararına rağmen bir kez daha kanunsuz olarak inşaata başladığı öğrenildi. Çeşme'deki çevrecilerin, Kültür Bakanlığı'na açtığı ve hâlâ süren davaya rağmen inşaat yeniden başladı.
Daha önceki inşaata dava açılmış ama mahkeme bilirkişi incelemesini iptal etmişti. Çevreciler ikinci bilirkişi incelemesi için mahkemeye tekrar müracaat etmişti. Bu sefer de mahkeme, bilirkişi heyetinin gelmesini iptal etmiş ve davayı sürüncemede bırakmıştı. 


Mahkemenin uzamasını fırsat bilen Güral Porselen daha mahkeme sürerken rüzgâr türbini parçalarını Germiyan'a getirdi ve yine iddiaya göre antik eserleri tahrip ederek inşaata başladı.
Öte yandan Güral Porselen'in amacının bir an önce kanunsuz inşaatı bitirerek işi oldubittiye getirmek ve rüzgâr santrali kurmak olduğu çevreciler tarafından belirtildi.

Editör: Haber Merkezi